Ep. 16 Aleg să port produse de autor: Oana Maria Stoica

Distribuie articolul:
Share

În acest episod vă prezentăm de ce alege Oana de la Oana Stoica Ceramics să poarte cu mândrie produse de autor şi produse handmade. Pe Oana şi creaţiile ei extraordinare  aţi putut să o cunoaşteţi la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a II-a.

Detalii despre mine: Mă pasionează istoria artei, estetica, si domeniul ceramicii, si în principiu tot ce este legat de creativitate şi frumos.Am absolvit Facultatea de Arte Decorative şi Design din Bucuresti şi Facultatea de Sociologie. In prezent, preocupările mele artistice şi din domeniul designului sunt reunite sub numele atelierului Oana Stoica Ceramics.

2

Cană porţelan: Oana Stoica Ceramics

Fotograf: Mihai Stoica

 Meseria de bază: Artist plastic.

Autorii de produse preferaţi: Un rezumat al autorilor de produs preferaţi din România, ar fi: Harem6, Ileana Horoba sau Pixie, bijuteriile Virginiei Toma, obiectele realizate de The Awsome Project, Mădălina Teler, Ana Wagner.

 Aleg să port produse unicat pentru că spre deosebire de produsele în serie,  sunt o expresie a creativității şi sensibilităţii. Purtarea acestor  produse poate fi privită ca o reacţie, o formă de protest faţă de uniformizarea dată de globalizare.  De asemenea, achiziţionarea acestor produse înseamnă susţinerea, promovarea şi încurajarea creatorilor independenţi, fapt ce poate aduce numai beneficii, atât la nivel  individual, cât şi colectiv.

3

6

5

7

Geanta: Cristina Barbu

Cană porţelan:Oana Stoica Ceramics

Sandale: Alexandra Nazarie

Cercei, brăţară şi pandantiv: Oana Stoica Ceramics

Fotograf: Mihai Stoica

Rubrica ”Aleg să port handmade”/ „Aleg să port produse de autor”  îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Share