CITEȘTI

Battle of the Beadsmith 2013: Cleopatra Coşuleţ

Battle of the Beadsmith 2013: Cleopatra Coşuleţ

Distribuie articolul:
Share

V-am povestit recent despre Battle of Beadsmith 2013, un concurs internaţional de mărgelit şi am promis că vom reveni cu interviuri. Ne-am ţinut de cuvânt şi am revenit cu un interviu acordat de Cleopatra Coşuleţ, una din reprezentantele din România din cadrul acestui concurs. Am intrat în lumea ei şi am fost surprinsă de o lume superbă şi diversă construită din mărgele, textile, sârmă, piele, toate formând creaţii inedite şi care sigur vă vor atrage atenţia.

1005414_511883602210875_1748137885_nBună, noi suntem Atelierul şi vrem să te cunoaştem! 

Bună ziua şi vouă! Eu sunt Cleo sau Cleopatra sau Cleopatra Coşuleţ (foarte oficial, dar cât se poate de corect) sau, de ceva vreme, JEWELand – adică acea parte din mine rămasă ascunsă până acum doi ani.
De când realizezi bijuterii handmade şi care este tehnica ta preferată?
Ideea asta năstruşnică, cum că aş putea încerca să meşteresc EU ceva a venit pe neaşteptate şi a prins rădăcini zdravene de tot! Am început din nevoia de a o consola pe micuţa domnişoară Maya când mărgelele ei colorate se amestecaseră temeinic cu nisipul din parc, după ce colierul se rupsese fără pic de ruşine. Şi am continuat să explorez, ceea ce fac în continuare. Am încercat tot felul de tehnici, materiale şi pot spune acum, după aventurile bijuterite în tot felul de moduri, că prefer să mă exprim fie prin intermediul ţesăturilor cu mărgele mici (beadweaving), fie prin intermediul broderiei cu mărgele (embroidering). Dar continui să mă avânt, să mai croşetez câte ceva sau să mă mai las sedusă de vreo bucată de plastic sau PET 🙂
Ce înseamnă handmade pentru tine?
Handmade? Pentru mine e foarte clar – înseamnă bucăţi de suflet devenite palpabile datorită dansului magic al degetelor fermecate 🙂
563813_107053906134060_854935480_n65164_107054016134049_1472041073_n
Am scris un articol despre BOTB13 şi ne mândrim că eşti una din participantele din România. Spune-ne cum ai ajuns să participi la concurs şi ce reprezintă acest lucru pentru tine?
 
Am luat-o ca pe o provocare, dar și ca pe un stimulent! Mi-am dorit foarte mult să particip, pentru că nu poţi decât să creşti dacă ai exemple măiestre primprejur. Selecţia participanţilor de anul acesta a fost realizată anul trecut. Fiecare dintre noi a trimis poze cu creaţiile sale reprezentative, iar cei selecţionaţi au fost anunţaţi că vor participa la „bătălie”.
cleopatra cosuletAm admirat colierul tău participant la BOTB13, este superb şi pare migălos de realizat. Spune-ne povestea lui!
Ideea de bază a fost X… Şi eu am ajuns într-un final la Y! Mi-am dorit să fac ceva care să respecte mai puţin simetria, dar totodată să ţină cumva cont de ea. Apoi mi-am dorit ca lucrarea să se lege de natură dar şi de lumea poveştilor frumoase. Şi mi-am mai dorit totodată ca detaliile să nu se repete obsedant (motivul este pur personal – pentru mine, munca de rutină e tare împovărătoare şi lipsită de provocări), ci să difere de la o piesă componentă la alta, în masura în care acest lucru era posibil. Şi uite aşa, după încercări, şi încercări, şi alte încercări, a ieşit ce se vede 🙂
Ai ajuns în concurs în runda 3. Felicitări! Cum te simţi? Ai emoţii?
Emoţii mari, da! Şi mândrie, și agitaţie, și emoţii pentru ce va urma!
Ai mai participat la astfel de concursuri internaţionale? Ce planuri de viitor ai? 
Să ştiţi că este primul meu concurs internaţional, şi mă gândesc foarte serios să nu fie şi ultimul.
Ce ai sfătui un începător într-ale mărgelitului?
Cred că cel mai important ingredient este ÎNCREDEREA în sine. Este un sfat valabil pentru toată lumea, nu doar pentru începători!
382001_107046876134763_1397863687_n
Ai un mesaj pentru cititorii Atelierul?
Le mulţumesc deja pentru răbdare ( eu sunt vorbă-lungă câteodată), dar și pentru sprijinul moral! Este un combustibil extrem de preţios!
968777_167105923462191_1293992839_n
Iţi mulţumim mult pentru interviu, îţi urăm încă o dată succes la concurs şi aşteptăm multe alte creaţii impresionante create de tine.
Vă mulţumesc şi eu!
Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Cleopatra Cosulet

    29 iulie

    Va multumesc frumos!

  2. felicitari!tinem pumnii in continuare!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share