CITEȘTI

You Accesorizze Your Life, We Accesorizze Your Lif...

You Accesorizze Your Life, We Accesorizze Your Life!

Distribuie articolul:
Share

Prima dată când am decoperit brandul Accesorizze Your Life am crezut că acesta este scris greşit. Am întrebat-o pe Elena de ce şi ea mi-a raspuns că numele este intenţionat gresit întrucât creaţiile sale sunt un pic altfel decât cele ce se găsesc în magazinele de profil.

 1. Cum a apărut brandul tău şi de ce ai ales această denumire pentru el ?

La început produsele handmade au fost strict pentru mine, pentru a-mi satisface dorinţa de a purta ceva diferit, creat cu răbdare şi pasiune, care să-mi definească personalitatea. Apoi, în timp am observat că sunt oameni care apreciează acest brand şi am vrut ca fiecare persoană să-şi reinventeze propriul stil cu ajutorul unui accesoriu creat de mine sau de ce nu, cu mai multe.

Numele “Accesorizze Your Life” a fost de  moment deoarece asta a însemnat pentru mine. Creaţiile mele se împart în mai multe categorii (cercei, inele, brăţări, pandantive, bentiţe, papioane ş.a.) şi consider că acestea iţi accesorizează viaţa cu adevărat. Știu că numele “Accesorizze” este incorect din punct de vedere gramatical dar asta a fost şi ideea. Am vrut să fie diferit pentru că ceea ce creez este “un pic altfel” decât ce găseşti prin magazine.

2. Cine este se află în spatele brandului Accesorizze Your Life?Vrem detalii, multe detalii…

Îmi pare bine să vă cunosc! Numele meu este Elena Nicu şi calitatea care mă defineşte cel mai bine este creativitatea. Tocmai din acest motiv am considerat că cel mai bine este să-mi expun imaginaţia prin creaţiile mele. Ador să confecţionez accesorii care “răpesc” zâmbetele persoanelor din jur.

Pasiunea mea pentru handmade a început în urmă cu aproximativ 4 ani când mi-am comandat primele accesorii necesare confecţionării unor perechi de cerceluşi (voiam bijuterii unice pe care le aveam în minte ca model dar nu le găseam prin magazine). Prietenii mi-au apreciat munca şi m-au încurajat să nu mă opresc aici şi să încerc să fac broșe, pandantive, inele, etc. Am fost bucuroasă să observ că sunt apreciată ca şi artist dar am fost chiar foarte fericită să creez propriile accesorii care mă reprezintă ca persoană. Nu mai trebuie să îmi caut prin toate magazinele ceva pe gustul meu ci pur şi simplu le confecţionez.

Colecţia accesoriilor din creioane colorate a pornit de la o amintire placută. Când eram un copilaş toată ziua coloram, pictam şi mereu primeam pachete de creioane. Într-o zi le-am găsit pe toate într-o cutie, erau multe şi atât de colorate încat m-au inspirat. Consider că acest tip de accesorii îţi oferă un look chic, jucăuş şi unic.

c

g

Perechile de butoni sunt creaţiile mele recente. Observ cum tot mai mulţi bărbaţi încep să aprecieze şi să poarte accesorii handmade. Acest lucru m-a bucurat şi m-a inspirat în crearea unei colecţii de papioane pentru ei dar şi pentru ele.

Cu mult timp în urmă papionul se purta la evenimente festive şi acei bărbaţi care îl purtau erau consideraţi ca făcând parte dintr-un rang superior, iar acest accesoriu era un simbol pentru eleganță şi stil. În zilele noastre, acest accesoriu nu mai este considerat neapărat elegant şi superior ci mai degraba chic, jucăuş şi interesant. Mai mult, acesta este purtat şi de către publicul feminin. De aici, pot să spun că m-am axat pe papioane viu colorate, cu diverse imprimeuri pentru a scoate orice ţinută din anonimat. Aceste accesorii sunt potrivite pentru bărbaţi dar şi pentru femei. Întotdeauna vei obţine un zâmbet din partea celor din jur.

d

 3. Cum ţi s-a părut evenimentul de anul acesta Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs?

Evenimentul a fost destul de reuşit. Eu vă urmăresc de mult timp şi mi-am dorit din suflet să particip. Mi-a plăcut organizarea şi atmosfera a fost prietenoasă. Sper să păstram legătura pentru multe alte evenimente de acum înainte. O mică observaţie am de adăugat, sper să nu o luaţi în nume de rău, dar pentru viitor consider că e foarte importantă alegerea locaţiei. Vrem să avem cât mai mulţi vizitatori.

4. Ce anume te inspiră sau cine te inspiră în realizarea creaţiilor tale?

Pentru mine imaginaţia este totul. Sunt multe lucruri în jurul meu care mă inspiră. Îmi vin ideile mergând pe stradă sau relaxându-mă într-un parc. Orice lucru mărut are “partea lui de vină” în creaţiile mele.

b

 5. Cu ce materiale îți place să lucrezi și de ce?

Când vine vorba de materiale devin inventivă şi reciclez. În general, lucrez cu fimo, materiale textile şi creioane colorate.  Sunt mereu cu zâmbetul pe buze când lucrez cu creioanele. Sunt atât de colorate, le pot da diverse forme şi pot amesteca culorile iar acest lucru îl ador. Daaa, creioanele sunt materialele mele preferate!

 6. Există anumite produse care îţi reprezintă stilul cel mai bine? Dacă da, care anume?

Nu am un stil anume dar prefer să port broşe din creioane viu colorate sau pandantive de tot felul.

a

 7. Oferă câteva sfaturi creatorilor şi designerilor de produs  la început de drum. De ce crezi că este nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Consider că un designer/creator de produs nu trebuie să facă ceea ce vede pe internet sau la evenimente. Te numeşti artist handmade atunci când îţi place să creezi un lucru, zâmbeşti şi te simţi mândru. Creativitatea unei persoane depăşeşte multe limite şi dacă ştii să o transpui într-un accesoriu, obiect decorativ, tablou sau orice idee iţi vine pe moment, atunci te simţi împlinit. Să poţi reuşi în acest domeniu ai nevoie de răbdare, imaginaţie şi bună dispoziţie.

 8. Cum arată atelierul tău?

Atelierul meu este întreaga mea cameră. Am cutii de depozitare peste tot. Sunt frumos organizate cu post-it-uri şi biroul meu este de fapt o masă de expoziţie (aşa îmi spun prietenii). Îmi ţin accesoriile aproape! (biig smile)

 9. Ce apreciezi cel mai mult la Revista Atelierul?

Îmi face plăcere să verific zilnic pagina voastră. Văd lucruri frumoase şi mă binedispun instant. Este o pagina colorată şi îmi lasă impresia că şi oamenii care muncesc de zor să o întreţină sunt la fel de prietenoşi şi veseli. Keep up the good work!

f

 10 . Sunt sigură că ai primit o comandă insolită sau ai poveste interesantă asupra unui produs al tău, te rog frumos dă-ne detalii!

Hmm… nu îmi vine în minte vreo comandă mai ciudată. În schimb, am avut mai multe comenzi de cerceluşi din partea unui baiat (îi lua pentru prietena lui) şi ceea ce mi-a plăcut a fost originalitatea. Nu mi-a cerut niciodată un model pe care îl aveam deja pe site ci a venit cu propriile idei ( ex: cercei din fimo în formă de pantofi cu toc, cercei beculeţe, cercei fimo cu un anumit fel de maimuţică şi multe altele). Sunt sigură că i-a făcut o întreagă colecţie de cercei originali din fimo.

e

Facebook: https://www.facebook.com/AccesorizeYourLife

Blog: http://accesorizze-addiction.blogspot.com

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share