We like Charming Poppies

Distribuie articolul:
Share

Patru IT-iste “care ziua programează şi seara mărgelesc“ deţin brandul Charming Poppies. Realizează produse handmade din pasiune pentru frumos şi au încercat să facă din această pasiune o mică afacere. Cele mai chic perechi de cercei, brăţări şi bijuterii elegante cu cristale swarovski le găsiţi la fetele de la Charming Poppies.

1. Cum a apărut brandul vostru şi de ce aţi ales această denumire pentru el ?

Alegerea brandului a fost mai mult un joc de improvizație. Fiecare dintre noi a scris pe bilețele propriile idei, care mai de care mai exotice și pline de semnificație și am început să le analizăm și să le dezbatem pe fiecare în parte. Charming Poppies a fost câștigătorul unanim, deoarece este jucăuș, ușor de reținut, exprimă iubirea și respectul nostru pentru natură, muza noastră principală și evidențiază calitățile principale ale creațiilor noastre: nobile, grațioase, fermecătoare.

Ghebosu Florin Emil-8420

 2. Cine este se află în spatele brandului Charming Poppies? Vrem detalii, multe detalii…

În spatele brand-ului se află patru it-iste care ziua programează iar seara mărgelesc. Ne vom prezenta fiecare în parte pentru a ne cunoaște cât mai bine.

“Bună, eu sunt Maria. Am început să fac accesorii dintr-o joacă. Având la dispozitie câteva mărgele în diferite culori și un fir de ață, am creat prima bratară. Am descoperit astfel o lume interesantă, colorată, în care fiecare piesă are o simbolistică, fiecare bijuterie spune o nouă poveste.”

Ghebosu Florin Emil-8313

“Salve, eu sunt Irina, analist IT și absolventă a Facultății de Cibernetică. În spatele it-istei, există o persoană cu mult prea multe hobby-uri și visuri de împlinit și prea puțin timp liber la dispoziție. Clasele primare le-am urmat la Școala de Muzică din Buzău, astfel încât copilăria mi-am petrecut-o  în mare parte studiind la violoncel și pian și participând la diverse concerte sau expoziții de pictură. Ajunsă la maturitate, am simțit nevoia să retrăiesc acele sentimente din copilărie și să găsesc o nouă formă de a mă relaxa, de a îmi împărtăși trăirile și de a îmi stimula creativitatea, predispusă deficienței, atunci când ai un job cu un profil real cât se poate de calculat și exact. În căutările mele îndelungate și diverse, m-am oprit asupra mărgelitului deoarece mi s-a părut că e pachetul ideal de înglobare a hobby-urile mele: pot să mă joc, să creez, să spun povestioare prin intermediul mărgeluțelor, să promovez mesaje pozitive cu ajutorul colecțiilor noastre, să socializez cu personalități deosebite și lista ar continua.”

“Bună, mă numesc Gabriela, lucrez ca programator java și am absolvit facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București. M-am apucat de margelit din dorința de a-mi îmbogăți colecția de bijuterii si de a purta accesorii unice care să mă caracterizeze. Propria nuntă m-a inspirat în crearea unor bijuterii de păr deosebite și în acest fel s-a născut o nouă colecție pentru Charming Poppies, numită “Special Events Jewelries”.
Sunt o fire sensibilă și sociabilă și am ca hobby-uri muzica, dansul, mărgelitul si gătitul.”

Ghebosu Florin Emil-8309

“Eu sunt Simona, un scorpion curios care gândește în imagini și caută în permanență lucruri noi pentru a-și dezvoltă gândirea. Încerc să duc un stil de viață altfel, o îmbinare între artă, natură și eco şi bineînţeles IT, un domeniu care îți da structură în gândire. Îmi place să respir culmi printre oameni speciali, în mijlocul naturii. Cultiv pozitivism ludic și magia emoțiilor. De mărgelit m-am apucat dintr-o joacă, ne-am trezit într-o zi comandând câteva mărgele, după care au urmat alte comenzi, plimbări prin magazine în căutare de biluțe mai deosebite, lungi conversații pe seama combinațiilor de culoare, textură și energia pietrelor semiprețioase. Deodată ne-am trezit că avem în jur oameni speciali care sunt atrași de creațiile noastre speciale făcute din pasiune. Îmi place Charming Poppies și pentru că ne reunește ca și grup, suntem persoane diferite și împreună ne completăm, iar acest lucru se vede și din bijuteriile noastre, dacă apucă cineva să ne cunoască își dă seama cine ce a creat.”

 3. Cum vi s-a părut evenimentul de anul acesta Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs?

“Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs “ are o semnificație aparte pentru noi deoarece a fost primul nostru eveniment de acest gen și va rămâne una din cele mai frumoase amintiri pentru echipa Charming Poppies. Am avut parte de o atmosferă caldă, de familie, am avut posibilitatea să cunoaștem personalități cu totul și cu totul speciale, cu care am povestit și ne-am destăinuit propriile experiențe de meșteșugari. Ne-a plăcut diversitatea creațiilor și a expozantiilor, promovarea intensă a evenimentului și entuziasmul organizatorilor.

Singurele incoveniente au fost ploaia și adresele unora dintre locații, puțin mai greu de găsit pentru unii vizitatori. Experiența participării la eveniment a fost minunată și cu siguranță o să o repetăm, creează dependența.

4. Ce anume vă inspiră sau cine vă inspiră în realizarea creaţiilor voastre?

Fiecare moment din viața fiecăreia reprezintă o sursă de inspirație. Fiecare personaj întâlnit își lasă amprenta asupra creațiilor noastre. Orice lucru mărunt poate da o semnificație imensă unui accesoriu. Natura este muza noastră principală pentru că ea reprezintă sursa noastră de energie pozitivă, pe care încercăm să o transmitem și clientelor noastre. Ea este cea care ne-a învățat să oferim mai multă atenție detaliilor și bucuriilor mărunte.

Ghebosu Florin Emil-8376

 5. În ce materiale vă place să lucraţi și de ce?

Finețea și noblețea accesoriilor este dată în primul rând de materialele folosite, de calitatea acestora, astfel încât am ales să lucrăm cu pietre semiprețioase, porțelan, lemn, pietre din diverse semințe exotice, cristale Swarovski, accesorii din bronz, placate cu aur sau argint.

Ghebosu Florin Emil-8213

Ghebosu Florin Emil-8144

 6. Există anumite produse care vă  reprezintă stilul cel mai bine? Dacă da, care anume?

Fiind patru persoane implicate în acest proiect, este greu să stabilim ce produse ne reprezintă, fiecare are propriul stil. Fiecare are o afinitate pentru un anumită categorie. În mare, am putea cataloga ca și favorite: seturile din perle și cristale Swarovski și colierele colorate din mărgele de lemn, porțelan sau croșetate a la Vama Veche.

 7. Oferiţi câteva sfaturi creatorilor şi designerilor de produs la început de drum. De ce credeţi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

O cheie de succes universală nu credem că există și este foarte bine că nu se întamplă acest lucru, deoarece fiecare din noi este dator să încerce să își caute propriul drum și să își optimizeze permanent traseul până la țintă dorită.

Sfatul nostru nostru este să fiți curioși, deschiși la tot ce este nou, inventivi, jucăuși, perseverenți, încrezători în propriile voastre povești, dornici să împărtășiți frumosul cu ceilalți și să nu vă lăsați întorși din drum, oricâte opreliști veți întâlni.

Nu vă putem garanta succesul 100% dar cu siguranță veți fi niște “oameni frumoși”, vorba domnului Dan Puric.

GFE_8134

GFE_8475

8. Cum arată atelierul vostru?

Nu există un atelier propriu zis, în general el este reprezentat de casa fiecăreia dintre noi, unde fiecare reușește să își găsească confortul și liniștea interioară de care are nevoie pentru a putea crea. Mărgeluțele locuiesc în bucătărie, living, balcon, dormitor, ele dețin monopolul în întreaga casă.

De asemenea sunt nelipsite din vacanțele noastre, fiind cele mai bune prietene ale noastre, ne însoțesc peste tot și duc povestea călătoriilor noastre mai departe.

 9. Ce apreciaţi cel mai mult la Revista Atelierul?

Sunt foarte multe aspecte pe care le apreciem la Revista Atelierul, ar fi nevoie de un articol separat dacă ar fi să le discutăm în detaliu. Pe scurt, apreciem faptul că sunt un adevărat punct de start și de susținere pentru multele persoane talentate, un mediu foarte bun de informare și promovare și un bun organizator de evenimente.

Atât pagina de Facebook, cât și site-ul oficial sunt foarte bine structurate, articolele sunt foarte variate și extrem de utile și interesante.

 10 . Sunt sigură că aţi primit o comandă insolită sau ai poveste interesantă asupra unui produs al tău, vă rugăm daţi-ne detalii.

Fiecare produs al nostru are propria sa poveste, care mai de care mai interesantă și cu siguranță, admiratorii noștri vor avea ocazia să le descopere singuri, nu vrem să le refuzăm această plăcere. În schimb putem să vă dezvăluim planul nostru pentru următoarele săptămâni. Mai multe detalii vor apărea în curând pe pagina noastră de facebook.

Urmează să punem la punct două minicolecții: “Happy thoughts” și “Open hearts”, prin intermediul cărora vom susține proiectul Miercuri10. Ne-a impresionat foarte mult campania lor împotriva suicid-ului și ne-am gândit să le susținem cauza, în măsura posibilităților noastre, redirecționându-le o parte din încasările de pe urma celor două colecții și încercând să promovăm prin creațiile noastre cât mai multe mesaje pozitive.

“Happy thoughts” va fi o colecție extrem de veselă și colorată, menită să aducă zâmbetul pe buzele voastre, indiferent de cât de înnorată și mohorâtă vi se prevestește ziua.

“Open Hearts” va fi o colecție de accesorii din cristale Swarovski care va avea ca personaj principal inimioara. Mesajul acesteia este simplu, fiecare din noi trebuie să aibă curajul de a-și deschide inima către cei din jur, suntem capabili de multă iubire și este important să conștientizăm acest lucru și să o direcționăm către cei ce o apreciază și au nevoie cu adevărat de ea.

 Zâmbiți frumos și lăsați soarele să intre în inimile voastre,vă veți simți  mai buni, mai fericiți și mai frumoși. Din când în când aduceți-vă aminte de cei ce au nevoie de o mână de ajutor și oferiți-le-o, poate cândva faptul că o inimă bate în continuare va fi meritul nostru colectiv.

Ghebosu Florin Emil-8244

La final, am vrea să mulțumim fotografului Ghebosu Florin Emil ale cărui fotografii pot fi admirate pe site-ul www.ghebosuflorin.info, dragei noastre colege Andreea care ne-a fost model la ședința foto și bineînțeles revistei Atelierul care ne-a oferit oportunitatea de a împărtăși povestea Charming Poppies cu cititorii săi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share