CITEȘTI

Andreea & Etienne – nuntă marină handmade

Andreea & Etienne – nuntă marină handmade

Distribuie articolul:
Share

Andreea a răspuns şi ea provocării noastre, de a ne prezenta nunta ei cu detalii handmade. Mai jos veţi descoperi o nuntă chic, cu detalii personale, şi plină de detalii handmade de inspiraţie marinărească. Vă invităm să descoperiţi povestea Andreei şi a lui Etienne, o poveste plină de farmec marinăresc şi atenţie pentru cel mai mic detaliu.

Pe soțul meu (ce ciudat sună la nici o lună de la nuntă) îl cheamă Etienne și l-am cunoscut acum 6 ani la mare, unde țineam un training pentru Ministerul Tineretului. El mi-a fost cursant sau mai bine spus, cel mai dificil cursant pe care l-am avut vreodată. Sătul să dea explicații pentru numele său (în franceză, Etienne înseamnă Ștefan, iar tatăl său, tot Ștefan, născut de ziua Franței, s-a gândit la această combinație), mi s-a prezentat drept ”Mircea”. Și așa l-am strigat timp de o săptămână de training.

1

După o săptămână, respingerea s-a transformat ușor ușor în atracție și a început să ne placă unul de celălalt. Făceam tot felul de nebunii și vorbeam ore întregi. Am crezut că va fi o nebunie de vară, însă soarta avea un alt plan cu noi. El s-a întors în Iași, orașul meu, unde era student, iar eu am mai rămas cu alte serii de cursanți la training. Vorbeam la telefon cu orele. Mă făcea să râd, să îmi fie dor de el și să văd viața mai frumoasă.

Când m-am întors în Iași, m-a așteptat la gară, mi-a zâmbit și m-a strâns tare în brațe. După o lună, ne-am mutat împreună, iar de atunci suntem nedespărțiți. Ne-am luat împreună o mașină și o casă, am călătorit peste tot, iar iarna trecută ne-am așezat frumos la masă și am discutat despre faptul că ar cam trebui să punem și de-o nuntă. Dar una altfel, făcută de noi în stilul nostru.

Și pentru că ne-am cunoscut la mare și pentru că amândoi iubim marea foarte mult, am zis să facem o nuntă pe temă marină, cu decorații handmade. Ne-am ales data de 27 iulie și ne-am apucat de treabă.

Cum am anunțat oamenii că sunt invitați la nunta noastră? Am ales ca invitații de nuntă varianta ”Message in a bottle”. Am cumpărat de pe net sticle albastre și lunguiețe, cu dopuri de plută, iar de la mercerie am luat panglică subțire mint. Textul invitației l-am făcut eu, în Word, l-am printat pe hârtie lucioasă, l-am rulat și l-am prins în interiorul sticlei. Reacția oamenilor când au primit sticla ca invitație la nuntă? Priceless! Unde mai pui că au rămas cu ea ca amintire.

5

Și ca să anunțăm online oamenii la care nu puteam ajunge cu sticlele și ca să le spunem tuturor toate detaliile despre nuntă, am creat un site de nuntă cu reguli, bineînțeles, făcut în stil amuzant și deloc siropos.

La capitolul culori am pus foarte mult accent pe albastru, iar la capitolul dress code am încurajat invitații să vină îmbrăcați cât mai lejer, cu haine marinărești.

Toate decorațiile de la nuntă au fost handmade: bărcuțe din carton, mesaje de întâmpinare cu Ahoi din hârtie coorată, o timonă din lemn, flori din șervețele, cutia de bani din carton, sfoară și panglică, meniuri din carton, hârtie și sfoară și tot așa.

3

4

Fiecare masă a avut un nume de insulă, în funcție de specificul celor care stăteau acolo: singuri, cupluri tinere, familii cu copii, prieteni apropiați etc. În loc de vaze cu flori naturale am mers pe ideea unei sticle goale de vin (amândoi suntem pasionați de vinuri de calitate), în care am introdus un steag pe care scria numele insulei. Sticla de vin avea eticheta vinului din carafe, ca lumea să știe ce bea – vin Gramma. Fiecare invitat a avut în față bărcuța lui și plicul de bani, toate făcute handmade.

7

Singurele flori care nu au fost handmade au fost cele din buchetul meu, deși mi-am făcut singură și buchetul. Am mers în ziua nunții la o florărie, i-am spus că vreau 7 fire unite într-un buchet rotund, să le taie cozile mai scurt și la egalitate, să le rupă frunzele și să le lege cu o panglică albastră. Și uite așa a ieșit un buchețel simplu, dar extrem de frumos și accesibil ca preț.

11

Rochia de mireasă a fost și ea creată de mâinile dibace ale fetelor de la Chotronette, care au redat foarte bine tema marină în conceperea rochiei: dantelă, brâu albastru cu o steluță de mare, săculeț de mână cu steluță aplicată.

Pantofii marinărești, cu un pic de toc, mai mult de zi, unghiile cu tot felul de modele marinărești în culori alb, albastru și roșu, iar părul cu un coc lejer, prins cu o stea de mare roșie și o scoică albă. Tortul a respectat și el tematica marină, bineînțeles.

2)

În loc de mărturii, am chemat un artist care să creeze caricaturi pe loc invitaților, iar ca piesă de rezistență a serii – un bar mobil și un barman. Cocktailurile și shoturile la discreție asigură o mare parte din buna dispoziție a unei nunți, ascultați la mine!

Dacă vă întrebați pe ce melodie am dansat dansul mirilor și cât am exersat înainte, vă spun că am ales melodia noastră de suflet, perfectă pentru tema marină – Pina Colada Song – și că nu am exersat nici măcar o dată pașii. Am vrut să fie totul spontan și natural. Și a fost!

9

A fost o nuntă în care am fugit de tradiții și în care am vrut, și am reușit, să punem accent pe distracție și naturalețe. Și s-a văzut! La ora 15:00, după coafură și machiaj, am chemat în apartamentul părinților mei domnișoarele de onoare și nașii, care m-au ajutat să arăt așa cum îmi doream. Fără lăutari, muzică, tradiții și sumedenia clasică de rude. Am râs, ne-am fotografiat, le-am spus la fiecare să ia câte un obiect la alegere din apartament și am plecat spre sesiunea foto amuzantă și creativă. Am ales trei locuri pentru sesiunea foto: Complex Ezăreni, unde ne-am fotografiat pe ponton; restaurant Blue Aqua, unde ne-am bucurat de decorul marinăresc; și foișorul din Complex Palas, unde, de altfel, a avut loc și petrecerea de nuntă.

10

După sesiunea foto, ne-am întâlnit cu o parte din invitați la biserică, unde a avut loc cea mai frumoasă slujbă catolică (așa s-a nimerit, să fim amândoi catolici). Am vrut să decorez și aici în stil marinăresc și amuzant, însă m-am limitat la fundițele clasice de pe marginea băncuțelor și la flori deoarece momentul și locul în sine erau destul de impozante.

La sală, am așteptat oamenii cu șampanie, în dreptul timonei, iar domnișoarele de onoare au condus invitații la mesele de care aparțineau. Am deschis nunta cu dansul nostru, după care nu am mai respectat nici o tradiție. Am chemat o formație de nota 20, care a făcut o super-atmosferă și s-a dansat toată noaptea. Spre dimineață, când lumea a început să plece, chelnerii veneau la mine și îmi spuneau că sunt oameni care pleacă cu decorațiile handmade. Le-am spus că e în regulă. Într-adevăr, arătau foarte foarte bine!

12

Oricine are nevoie de ajutor, atât la organizare, cât și la decorare, mă poate contacta cu încredere! Am avut exact nunta pe care mi-o doream: creativă, lejeră, amuzantă, handmade!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ne pare rau, insa nu cunoastem detaliile cerute de tine.

  2. loredana

    19 august

    Felicitari pentru ideile originale si nunta reusita!
    Ma poti ajuta cu furnizorul tau de sticle colorate pentru invitatii?:)

    Multumesc anticipat!

  3. Mulțumesc, Ramira! Chiar pot spune că am avut o nuntă superbă! 🙂

  4. Mă bucur că v-a plăcut! Mersi de aprecieri!

  5. Mersi, Oana 🙂

  6. Ramira

    6 septembrie

    Superb si original. felicitari!

  7. foarte fumoase ideile…super

  8. Angie Soroiu

    1 septembrie

    O nunta foarte frumoasa, presarata cu mult bun gust, originalitate, atentie la detalii. Mi-a placut mult. Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share