CITEȘTI

Alexandra Cherecheş „… dacă nu creez c...

Alexandra Cherecheş „… dacă nu creez ceva simt că a trecut ziua degeaba.”

Ale – Happy Accesories:
Distribuie articolul:
Share

Bună! Când mă gândesc la anotimpul toamna îmi vin automat în minte ghinde, frunze multicolore şi mai ales… castane. Cred că vor rămâne la loc de cinste printre comorile de preţ ale copilăriei mele, alături de câteva mărgeluţe preţioase pentru că le primisem în dar de la dragii mei.
Astăzi vă invit să lecturaţi un interviu alături de Alexandra, care chiar este cea mai veselă fată din Braşov, pe care am avut ocazia să o cunosc în comunitatea handmade din care fac parte!

Rux: Pentru început te invit să te prezinţi. Cine este Alexandra Cherecheş ?

Ale – Happy Accesories: Alexandra Cherecheş este cea mai veselă fată din Braşov, înnebunită după tot ceea ce înseamnă handmade. În fiecare zi încerc ceva nou, mai bine zis, dacă nu creez ceva simt că a trecut ziua degeaba.
În prezent lucrez într-un domeniu total opus acestei activităţi, dar se completeaza într-un fel. Latura serioasă cu cea copilăroasă.

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Rux: Povesteşte-ne despre proiectul tău Happy Accesories! Cum a apărut, cum i-ai ales numele şi ce aşteptări ai de la el.

Ale – Happy Accesories: Nu ştiu exact cum a luat naştere, ştiu doar că de mică mă joc cu mărgelele, am pasiunea de a face ceva frumos de la bunicul meu. Am învăţat mult pe parcurs, prin exersări (reuşite şi eşecuri). Numele a apărut dintr-un impuls, din dorinţa de a face bijuterii vesele, colorate – Happy Accesories.

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Aşteptări? Trebuie menționat că fac aceste accesorii de drag, mă binedispune şi mă calmează procesul în sine. Trec ore şi eu nu mă dezlipesc de lângă mărgele, fimo şi tot ce am împrăştiat prin cameră. Aş zice că singura aşteptare e ca bijuteriile să fie apreciate şi de cei din jur, însă am un plan destul de complex pentru viitor şi sper să reuşesc să-l aduc la viaţă. Este ceea ce vreau să fac mult timp de acum încolo, şi presupune multă muncă. Restul e secret, veţi vedea.

Ale – Happy Accesories:

Rux: Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mână? Mai ştii care a fost prima ta creaţie ?

Ale – Happy Accesories: Am descoperit pasiunea când eram foarte mică. Prin descoperit mă refer la faptul că am găsit o pungă (cred că era sac) pliiiin cu mărgele, fiind în vizită la mătuşa mea la ţara – vă daţi seama ce zâmbet aveam la vederea acelor zeci de mii de mărgele colorate – ele le foloseau pentru a broda tot felul de feţe de masă, decoraţiuni. Am primit şi eu o “punguţă” şi de atunci n-a mai fost cale de întoarcere. Prima mea creaţie a fost o pereche de cercei pe care o păstrez şi astăzi. Evident, am stricat un colier al mamei.

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Rux: Cu ce materiale îţi place să lucrezi mai mult? Ai anumite tehnici preferate ?

Ale – Happy Accesories: Cel mai mult îmi place lutul polimeric pentru că îmi permite să dau formă diferitelor idei pe care le am, într-un mod mai maleabil – deci, tehnica filigree urmată de broderia de mărgele (pe care am descoperit-o mai recent). Şi desigur, orice îmi pică în mână în funcţie de moment: acrilice, fetru, răşină, sârmă, lână, cristale, etc.

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories: Ale – Happy Accesories:

Rux: Care ar fi traseul pe care îl urmează o creaţie Happy Accesories?

Ale – Happy Accesories: Dacă vreau să fac ceva mai complex schiţez, căci vizualizând pot adăuga diferite elemente creaţiei, pe care altfel poate nu m-aş fi gândit să le folosesc.

Ale – Happy Accesories:

Luăm spre exemplu o pereche de cercei: înainte de a mă apuca, am deja o idee despre ceea ce vreau să fac, fiind inspirată de o combinaţie de culori sau un buchet de flori, orice. Încep cu lutul polimeric, cu ajutorul căruia îmi creez singură cabochoanele înflorate iar apoi le îmbrac meticulos în mărgeluţe toho (preferatele mele). Adaug tortiţele, le lăcuiesc folosind lac antialergic şi antioxidare iar apoi urmează pozatul acestora. După pozat, o scurtă editare şi postarea bijuteriei. Apoi aştept cuminte feedback-ul şi mă bucur de impresii (sau sfaturi).

Ale – Happy Accesories:

Rux: Dacă ar fi să realizezi o colecţie tematică inspirată de toamnă ce anume te-ar influenţa în respectiva alegere, peisajul, fructele, fauna, animalele, coloritul etc?

Ale – Happy Accesories: Coloritul fără îndoială.

Ale – Happy Accesories:

Rux: Care sunt trei dintre creaţiile tale tomnatice preferate?

Ale – Happy Accesories: Până anul acesta nu mi-a plăcut toamna deloc. Prin urmare bijuteriile mele au fost colorate tocmai în pofida acestui anotimp.

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Rux: Povesteşte-ne o întâmplare hazlie din atelierul tău.

Ale – Happy Accesories: Hazliu cred că e pentru cei din jur, când mă văd adunând în fiecare zi cutiile cu mărgeluţe căzute pe jos şi pe care trebuie apoi să le sortez după culoare 🙂 şi expresia feţei mele când văd că iar le-am răsturnat.

Ale – Happy Accesories:

Rux: Ce pregăteşti pentru perioada imediat următoare?

Ale – Happy Accesories: Pregătesc multe, însă niciodată nu ştiu dacă apuc să le fac. Anotimpul acesta mă inspiră să mă îndrept către broşe din fetru, colorate şi pufoase, bijuterii călduroase și concursuri până de sărbători!

Ale – Happy Accesories:

Ale – Happy Accesories:

Rux: Ce gând, sfat ai pentru cei care îşi doresc să intre în lumea magică a lucrului de mână, dar nu găsesc curajul?

Ale – Happy Accessories: Să îndrăznească, să pornească la drum cu intenţia de a face ceva frumos şi de a ajuta la creşterea acestei comunităţi.

Ale – Happy Accesories:  Ale – Happy Accesories:

Îi mulțumesc Alexandrei pentru că a răspuns invitației noastre şi vă invit să-i descoperiţi creaţiile vesele pe blog: Happy Accessories.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Alexandrei Cherecheş, fiind publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Alexandra Chereches

    16 octombrie

    multumesc mult Alexandra! spor la creatii colorate!

  2. Ce de frumuseti! Eu una sunt fana mai veche, urmaresc de mult timp blogul Alexandrei si imi place din ce in ce mai mult :)))

  3. Alexandra Chereches

    10 octombrie

    multumeeeeeesc ;;) >:D<

  4. Alexandra Chereches

    10 octombrie

    multumesc mult! chiar si asa organizat uneori nu gasesc nimic ;))

  5. Moni Kozi

    9 octombrie

    Felicitari Alexandra! Ai lucrari impecabile si te invidiez – in sens absolut constructiv!

  6. Felicitări, Alexandra! E foarte frumoasă combinația de materiale și tehnici. Și îți admir organizarea spațiului. Ai reușit ce și eu îmi doresc de mult cu biroul. Spor!

  7. Alexandra Chereches

    8 octombrie

    multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share