CITEȘTI

A IV-a ediţie a Jewelry Design Fair reuneşte 30 d...

A IV-a ediţie a Jewelry Design Fair reuneşte 30 designeri absolvenţi ai Assamblage

Distribuie articolul:
Share

30 designeri, trei zile de expoziții, conferințe si workshop-uri pe tema bijuteriei contemporane vor aduce în atenția publicului domeniul emergent al bijuteriei ca formă de artă independentă.

Back to School este un eveniment care sărbătorește aniversarea a trei ani de la înființarea Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană. Organizat în colaborare cu ArtXpert, târgul bianual de bijuterie contemporană Jewelry Design Fair reprezintă un demers natural în procesul de evoluție al acestui domeniu în România.

Evenimentul se va desfășura în perioada 18-19 octombrie în cadrul Galeriei Galateca (Str. C.A Rosetti nr. 2-4) și pe data de 20 octombrie în cadrul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană (Str. Carol Davila nr. 26).

Afis final

 Aflat deja la cea de-a IV-a ediție, Jewelry Design Fair se poziționează ca un eveniment de nișă pentru iubitorii de bijuterie contemporană. De la ediții dedicate metalelor și pietrelor prețioase la colaborări internaționale cu un juriu din Los Angeles, evenimentul reunește designeri deja consacrați, dar și artiști aflați în curs de afirmare. Această ediție va alătura în exclusivitate domeniul bijuteriei contemporane cu cel al artei, designului și industriilor creative.

Expozanți – Adina Istrate, Roua de Argint, Alexandra Ungurelu, Alina Carp, Alina Simion, Alis Lalu, Anamaria Dobras, Anca Pandrea, Andreea Mogosanu, Andreia Popescu, Bianca Grin, Ioana Enache, Mihaela Ivana, Noha Nicolescu, Adina Marin, Alexandru Burlacu, Alina Predoiu, FashionMachine, Cristina Popa, Dana Dorofte, Dana Tudor, atelier44, Gabriela Secarea, Grigore Mitrea, Ioana Streza, Irina De Man, Iulia Ivan, Lăcrămioara Hențulescu, Roxana Hodorog și Silvia Suotean.

Parteneri: Baron Philip de Rotschild, Neuhaus, Dizainar, Imbold Galeria, Inspired Concurs de Idei, Modernism, Designist, Igloo, Zeppelin, Sub25, Tataia, Orasul Meu, Senso TV Arte, Marie Claire, Fashion & Beauty, 121.ro, Bucharest Shopping Guide, Vernisaje, Artwe, Revista Atelierul.

 Program:

Vineri, 18 octombrie

– 17.00-20.00 – Seara de deschidere oficială a evenimentului în cadrul Galeriei Galateca. Intrarea este liberă.

 Sâmbătă, 19 octombrie

 – 11.00 – 19.00 – expoziție de bijuterie contemporana în cadrul Galeriei Galateca. 30 designeri expozanți.

–   14.00-15.30 – masă rotundă. Conferință susținută de Oana Ionită Năsui (formator cultural si mebru al echipei Modernism), Mihnea Ghilduș (fondator magazine-concept Dizainăr) și Alexu Toader (antreprenor în industrii creative, manager Acuarela și galeria Imbold).

  • Oana Ioniță Năsui – Comunicare și vânzare în proiecte creative. Proiectul formareculturala.ro
  • Mihnea Ghildus – Conferință pe teme conexe bijuteriei – [dizain] românesc. Magazinul-concept Dizainăr.
  • Alexu Toader – Simbioza dintre un butic de creație, o galerie de artă și o cafenea creativă. Artă contemporană și design la Acuarela și Galeria Imbold.

Duminică, 20 octombrie

–         Expoziție de bijuterie contemporană în cadrul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, în intervalul orar 11.00-19.00.

–         Workshop-uri de bijuterie contemporană –

  • 13.00-14.00: Inelul în bijuteria contemporană – forme și volume. Workshop susținut de designerul Alis Lalu.
    • 14.30-15.30: Îmbinarea construcției si a formelor organice în designul bijuteriei contemporane. Tehnica modelarii cerii si turnarii centrifugale. Workshop susținut de designerul Andreia Popescu.
    • 17.00-18.00: Rășina ca material alternativ în bijuteria contemporană. Wokshop susținut de designerul Alina Carp.

*Participarile la expoziție, conferințe și workshop-uri sunt gratuite. Vă rugăm să confirmați anterior participarea la masa rotunda și workshop-uri, deoarece locurile sunt limitate.

 RSVP: Valentina Buzămurgă – [email protected] / 0721.489.792. Programul complet, precum și galeriile designerilor pot fi văzute pe site-ul www.jewelryfair.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share