CITEȘTI

Inspiraţie handmade: Desenele animate

Inspiraţie handmade: Desenele animate

Distribuie articolul:
Share

Luna aceasta revista Atelierul promovează inspiraţia venită din filme, seriale şi de ce nu…desene animate. Copilăria mea, precum şi a celor din generaţia mea, a fost profund influenţată de desenele animate. Contrar generaţiei de azi, când internetul şi jocurile video sunt la putere, generaţia mea a crescut cu poveşti, cu desenele lui Walt Disney.

Ţin minte şi acum când mama mea ne făcea rost de casete video şi vedeam de trei-patru ori Frumoasa şi Bestia, Albă ca Zăpada, Mica Sirenă, 101 Dalmaţieni şi multe alte capodopere ale desenului animat. Apoi a urmat nebunia japoneză, respectiv preluările italienilor. Multe amintiri frumoase şi cu toate că am 30 ani, câteodată îmi vine să dau „în mintea copiilor” şi să port un accesoriu inspirat din desenele animate.

Am căutat în vasta lume a internetului şi am selectat câteva creaţii handmade inspirate din desenele animate. Sunt sigură că există multe altele, deci dacă citiţi acest articol şi vă aflaţi în acea categorie de creatori, puteţi să trimiteţi poze pe adresa revistei.

Mai jos puteţi admira creaţiile selectate de mine, personaje din doar o parte din desenele mele preferate. Astfel voi începe printr-un colaj de creaţii inspirat de Dexter’s Laboratory – un desen animat amuzant, probabil cunoscut de toată lumea.  Broşele au fost realizate de Briz-Briz-Biju.

briz-briz-Dexters laboratory2

Lăsăm acest desen animat, deja clasic, şi continuăm cu ceva actual, o animaţie ce a avut mult succes la public – simpaticii minioni din Despicable Me. Aceste personaje au fost reproduse de multi artişti, eu am ales linguriţe personalizate de la Zubiju, cercei şi breloc create de Camelia Minisan precum şi un  breloc simpatic de la Vixy Blue.

minions handmade

camelia minisan-minions

Vă mai amintiţi de familia Simpson? Dar de Power puff girls? Alte desene animate, moderne, dar drăguţe în felul lor. Mai jos puteţi admira cercei Simpson creaţi de handicraftzing şi inele cu cele trei Power puff girls de la taty-bijoux.

burt flower puff girls

 

Urmează un personaj haotic, care doar bolborosea nişte sunete şi se mişca haotic, distrugând totul în jurul său. Vă mai amintiţi de Taz, diavolul tazmanian? Pe mine mă amuza teribil acest personaj, deşi repet funcţiile sale ca personaj erau foarte reduse. Am descoperit o geantă cu Taz, la Sacohandmade şi vă invit să o admirăm împreună.

geanta-divaol tazmanian

Continuăm cu animaţia mea preferată. Nu cred că am râs mai mult decât atunci când am văzut Ice Age. Nu ştiu câţi sunt de acord cu mine, dar eu o consider o animaţie genială cu personaje teribil de bine realizate. Drept urmare, vă prezint o broşă cu celebrul presonaj Sid, realizată  foarte atent şi realist de Masuta cu flori şi o geantă cu acelaşi personaj, marca Handmade-Constanta.

Sid handmade

 

Cu speranţa că nu v-am plictisit voi încheia incursiunea mea în lumea desenelor animate, cu două torturi – pe care sincer nu aş avea curaj să le mănânc – care întruchipează personajele cu care am început acest articol – Frumoasa şi bestia şi Mica sirenă, ambele torturi impresionat realizate de Viorica-Torturi.

torturi de poveste

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Antonia Carabet

    16 octombrie

    Superba geanta cu Sid

  2. Andreea Cerbu

    10 octombrie

    ce gasca mare e aici 🙂 multa veselie:) multumesc !!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share