CITEȘTI

Natalya Sots și ceramica ei plină de culoare

Natalya Sots și ceramica ei plină de culoare

Distribuie articolul:
Share

Natalya Sots este o artistă originară din Pavlodar, Kazakhstan, dar locuiește din anul 2002 în Schaumburg, o suburbie a orașului Chicago. A început ca artistă încă din liceu, când lucra la o fabrică de ceramică unde decora vesela înainte ca aceasta să fie glazurată și arsă.

A continuat să lucreze și de-a lungul anilor de facultate la Universitatea Semipalatinsk, unde a absolvit cu diplomă în Educație Artistică. Pe parcursul anilor de studiu, a avut posibilitatea să practice toate tehnicile pe care le poate exersa un artist (stilou și cerneală, ulei pe pânză, sculptură în piatră, creion, etc. ) dar i-a plăcut pictura în ulei cel mai mult.

Pasăre multicoloră

Pasăre multicoloră

Până în ziua de azi iubește să picteze cu vopsele acrilice sau pe bază de ulei, dar din cauza limitei de spațiu a rămas doar la ceramică.

Ceainic roșu cu pantaloni verzi

Ceainic roșu cu pantaloni verzi

Înainte de absolvirea universității, ea a început să lucreze ca profesoară de arte la o școală privată din Pavlodar. A predat la școală în anii 1990-2002, timp în care a fost rugată să dezvolte un program pentru copiii mai mici, care ar trezi interesul acestora și care le-ar permite să-și dezvolte abilitățile și talentele lor ca artiști în curs de dezvoltare.

Farfurie pentru unt "Rază de soare"

Farfurie pentru unt „Rază de soare”

I s-a dat cursul de ceramică ca mediu de introducere a copiilor în lumea minunată a artelor, și ca mediu de elaborare a programului cerut.

Decor "Buburuza"

Decor „Buburuza”

Ea a dezvoltat stilul și tehnicile proprii în acest program pentru copii. Mulți din elevii ei au mers mai departe spre a deveni designeri de interior, arhitecți și artiști ca atare, unii i-au devenit chiar prieteni.

Ceainic bufon cu pantofi violet

Ceainic bufon cu pantofi violet

Dragostea Nataliei pentru instruirea copiilor a condus-o la crearea unor opere de artă pline de fantezie și culori luminoase și la o relație minunată cu fiica ei de 3 ani, care o ajută la glazurat.

Ceainic "Cheshire Cat"

Ceainic „Cheshire Cat”

„La scurt timp după ce m-am mutat de la Kazakhstan la Chicago în 2002 și am început să lucrez aici cu ceramica, am descoperit glazurile Duncan. De atunci, folosesc linia de produse Duncan Envision pentru culorile consistente și vibrante, pentru o acoperire excelentă și alte efecte în dependență de ce fel de glazură folosesc. Envision translucent este minunat dacă îmi doresc să reproduc un efect de acuarelă, iar seria opac îmi amintește să lucrez cu vopseaua acrilică.”

 

Informație preluată de pe natalyasots.com și tradusă de  Gaby Galamaga
Imagini : sursa 

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Alexandra Chereches

    16 octombrie

    foarte frumos!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share