CITEȘTI

Tutorial „o cană cochetă şi un film bun̶...

Tutorial „o cană cochetă şi un film bun”

copilarim-hainute-cana
Distribuie articolul:
Share

În anotimpul ploios (şi rece) îmi place să mai evadez din când în când la câte un film bun. Prefer comoditatea şi căldura casei mele şi ofer televizorului din dotare şansa de a nu sta degeaba.  Un ceai cald şi ceva bun făcut în casă sunt nelipsite.

De ce să fie cana”cochetă”? Pentru că e practic – pot face ceaiul fierbinte şi să ţin cana fără să mă ard şi în plus e amuzant!Când am văzut prima dată această „modă” a cănilor îmbrăcate mi-am amintit de o „hăinuţă fantezie poodle” ce îmbrăca un ceainic într-o bucătărie şic. Mi se părea fascinant şi trebuie să recunosc că era lucrat impecabil. Apoi am redescoperit această tendinţă de curând, sub altă formă. Ce-ar fi să încercăm şi noi?

copilarim-hainute-cana

Avem nevoie de:
♥ cană (trebuie să fie prezentă la probe! )
♥ fir – am folosit acril
♥ croşetă – în funcţie de ce fir alegeţi, găsiţi pe etichetă şi numărul croşetei
♥ un nasture şi ac
♥ imaginaţie şi răbdare

copilarim-hainute-cana

În cazul de faţă am decis să lucrez cu un fir mai subţire de acril şi cu croşeta numărul 3. Dacă veţi opta pentru un fir mai plin şi croşetă de la numărul 4 în sus, veţi avea mai puţin de lucrat. Deasemenea veţi putea opta şi pentru ochiul simplu, lucru care în cazul folosirii unui fir mai subţire ar însemna un volum mult mai mare de muncă. Pentru informaţii despre termenii folosiţi în tutorial şi paşii de bază în arta croşetului puteţi consulta articolele realizate de colega mea Ema – le găsiţi pe site strânse la un loc în acest articol.
1 .Pentru început lucraţi un lănţisor format din atâtea ochiuri cât vă doriţi să fie de lată hăinuţa şi mai lucraţi încă un ochi în plus.
2. Întoarceţi lucrul şi lucraţi apoi un rând cu modelul ales (în cazul meu picioruş mare redus). La finalul lui întoarceţi lucru, puneţi un ochi şi lucraţi încă un rând cu modelul ales.
3. Măsuraţi din nou pe cană – şi în cazul în care sunt prea multe ochiuri număraţi surplusul, desfaceţi lucrul şi repetaţi paşii de mai sus dar cu numărul necesar de ochiuri, stabilit prin procedeul de mai sus.
Dacă sunteţi mulţumiţi cu dimensiunea stabilită iniţial continuaţi lucrul, ignorând punctul 3.
Orientativ, în cazul meu a fost nevoie de un număr de 16 ochiuri.

copilarim-hainute-cana

Am lucrat mai multe rânduri de câte 16 ochiuri cu picioruş mare redus. Măsuraţi cana şi ţineţi cont de faptul că materialul se poate lăsa (când măsuraţi întindeţi uşor lucrul). Când cele două capete ale lucrului ajung de o parte şi de cealaltă a toartei urmează să realizăm puntea ce le uneşte. Eu am lucrat două hăinuţe cu acelaşi tip de fir, croşeta numărul 3 şi pentru aceeaşi cană (cea gri închis) şi fiecare are un număr diferit de ochiuri. Aşa că modelul trebuie adaptat și măsurat lucrul pe cana respectivă, pentru a ieşi bine.

copilarim-hainute-cana

Puntea – Eu am lucrat astfel:
1. 5 ochiuri cu punct alunecat, apoi 6 cu picioruş dublu redus,
2. am întors, pus un ochi și lucrat un rând cu picioruş dublu redus,
3. repetat punctul 2 până când puntea a fost suficient de lungă încât să treacă pe sub toartă şi să depăşească puţin capătul opus al lucrării.
Când obţineţi dimensiunea dorită urmează să realizaţi sistemul de prindere.

copilarim-hainute-cana

Vom începe să lucrăm gaica având grijă ca lucrul să fie orientat spre cele cinci puncte alunecate lucrate la punctul 1. o etapă mai sus (deci se vor fi lucrat un număr par de rânduri).
a. Lucrăm un lănţişor format din 5 ochiuri şi îl prindem cu punct alunecat de capătul rândului ca în imaginea de mai sus.
b. Întoarcem lucrul şi lucrăm câte un picioruş simplu în fiecare din cele 5 ochiuri.
c. opţional putem continua cu punct alunecat de jur împrejurul lucrului, cu mare atenţie însă să nu îl strângeţi foarte tare.

copilarim-hainute-cana

Coaseţi nasturele şi decoraţi! Mie îmi plac animaţiile Studioului Ghibli şi am ales să brodez sigla – voi folosi hăinuţa când voi viziona un anime. Am realizat şi o variantă alb-negru, pentru filme mai vechi, inspirată de rolul actriţei Audrey Hepburn în Mic Dejun la Tiffany:

copilarim-hainute-cana

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share