CITEȘTI

Like New Designers by Perwoll” – concursul n...

Like New Designers by Perwoll” – concursul naţional de schiţe de desgin vestimentar editţa a II- a

Distribuie articolul:
Share

Ai între 18 și 35 de ani? Atunci fii pe fază: Henkel România, prin marca Perwoll, anunţă o nouă ediţie a concursului naţional de schiţe de design vestimentar Like New Designers by Perwoll.

Competiţia se adresează atât persoanelor cu studii de profil, cât şi tinerilor amatori. Dacă prima ediție a concursului lansat de Perwoll în 2012 aduna un număr impresionant de 79 de participanţi din întreagă ţară, suntem curioși să vedem câți va strânge această nouă ediție. Like New Designers by Perwoll este o competiţie care se adresează atât persoanelor cu studii de profil, cât şi tinerilor amatori.

Vizual Concurs de schite de design vestimentar

Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să înscrie electronic (în format jpeg) 10-15 schiţe cu o colecţie proprie prêt-à-porter, pe tema „Tendinţe alb-negru”, până pe 17 noiembrie 2013, la adresa de e-mail [email protected]. Mai trebuie să găsești un nume potrivit pentru colecția ta și să incluzi o foarte scurtă descriere a conceptului. Evident, nu uita să adaugi datele tale de contact: nume, prenume, adresa, numărul de telefon şi data naşterii.

Organizatorii vor alege anul acesta doi câştigători mulţumită succesului ediţiei anterioare. Câştigatorii vor fi alesi astfel: unul de către juriu şi unul ales de public, prin vot online.

Premii

Câştigatorul desemnat de către juriu va primi 1.500 euro pentru crearea efectivă a 5 – 7 ţinute din schiţele sale. Acesta va beneficia şi de expunere gratuită a creaţiilor spre vânzare în perioada februarie – iulie 2014, în showroom-ul online Molecule F şi în magazinul Band of Creators, Bucuresti.

De asemenea, căştigătorul va beneficia şi de îndrumarea şi sfaturile juriului pe parcursul procesului de ceare.

“Entuziasmul şi creativitatea participanţilor de anul trecut ne motivează să continuăm tradiţia Perwoll de a sprijini tinerii designeri şi de a-i ajuta să se afirme. Atât această iniţiativă, cât şi Premiul Perwoll pentru Tineri Designeri, pe care îl acordăm în fiecare an absolvenţilor universităţilor de design din ţară, reprezintă modul nostru de a fi alături de moda românească în formare”, declară Costi Vasile, Junior Brand Manager Perwoll, Laundry & Home Care Henkel Romania.

Câştigătorul ales prin voturile online ale publicului va fi desemnat finalist al Premiului de Popularitate şi va beneficia de un workshop gratuit împreună cu fashion designerul Adelina Ivan. Tânărul designer va primi consiliere în dezvoltarea unei cariere în domeniul designului vestimentar.

Când și cum ne votăm favoritul?

Numai în perioada 18 noiembrie – 1 decembrie 2013, toate schiţele înscrise în concurs vor putea fi votate online, pe www.atelierperwoll.ro, de către orice vizitator al site-ului.
Poţi vota online toate schitele înscrise în concurs pe www.atelierperwoll.ro în perioada 18 noiembrie – 1 decembrie 2013.

Câştigătorii vor fi anuntaţi pe data de 5 decembrie 2013. Aceştia se vor bucura de promovare în mass-media (în cadrul evenimentelor organizatorului) şi pe site-ul www.atelierperwoll.ro.

Despre prima editie Like New Designers

Like New Designers, concursul de schiţe de design vestimentar organizat de Perwoll a debutat în 2012 şi a fost câştigat de tânărul designer din Cluj, Cătălin Vălean care a participat cu colecţia „Tranziţii”. Anul trecut concursul s-a numit „Fii creator de Haute-Couleur!” şi a avut ca tema de schiţă „culori”. Prima ediţie a strâns un număr impresionant de 79 de participanţi din întreaga ţară.

Cine face parte din juriu?
Din juriu vor face parte: Adelina Ivan (designer vestimentar), Marian Palie (stilist de moda), Mirela Bucovicean (fondator Molecule F) si Constantin Vasile (reprezentant Henkel Romania, divizia Detergenti).

Adelina Ivan

Adelina Ivan a lansat brandul Adelina Ivan, o linie ready-to-wear în ediţie limitată, produsă integral în atelierul propriu. Colecţiile designerului urmăresc teme axate pe reinventarea taieturilor clasice şi pattern-uri derivate din forme geometrice cu accente deconstructiviste şi în cromatică neutră.

Adelina Ivan şi-a prezentat colecţia de primavară-vară 2013 la Berlin Fashion Week şi a participat din 2008, timp de două sezoane pe an la târgurile de modă Prêt à Porter Paris şi The Train New York, iar în primavara anului 2010 a prezentat colecţia toamnă-iarnă 2010/2011 în cadrul unui festival organizat de Weareurope la Tokio. În aprilie 2012 a fost desemnată Designerul Anului 2011 de către publicaţia online www.fashionandbeauty.ro

Colectiile Adelina Ivan se găsesc în magazine din Paris, New York, Lisabona, Milano, Kuweit si Beirut, iar în Bucuresti în Concept Store-uri, precum Entrance, Hobirama,  Eva – design românesc, The Place şi Cocor, iar in online pe Molecule-F.com.

Marian Palie

Este unul dintre cei mai cunoscuti stilişti de modă din România. A colaborat în calitate de fashion stylist cu publicaţii precum  Elle, The One, Tabu, The Art of Living, Viva, All Hollow, Beau Monde, Men’s Health etc. A fost director de stil pentru Berlin Fashion Week, pentru designerii Irina Schrotter, Lucian Broscăţean, Adelina Ivan. De asemenea, lucrează la show-uri de modă, susţine cursuri de imagine si stil, oferă consultanţă de brand şi scrie pe site-ul www.DoiTreiSi.ro. Printre clienţii lui se numără: Adelina Ivan, Valentina Vidrascu, Kristina Dragomir, Venera Arapu, Gabriela Dumitran, Patzaikin etc.

Mirela Bucovicean

Este unul dintre promotorii de bază ai designului romanesc. Fondează în 2010 Molecule-F.com, prima şi singura platforma de promovare şi vânzare dedicată în exclusivitate designerilor români, ca o continuare firească a activităţii avute timp de aproape 10 ani în business-ul familiei, axat pe creaţie şi producţie vestimentară.

Molecule F a reuşit încă de la bun început să se impună în peisajul modei româneşti ca etalon al acestuia, păstrându-şi acest statut chiar şi după aproape 4 ani de activitate, atât prin proiectele desfăşurate în online şi offline, cât şi prin calitatea selecţiei designerilor prezenţi în cadrul platformei.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share