CITEȘTI

Sibiul, cuprins de Magia Sărbătorilor de Iarnă

Sibiul, cuprins de Magia Sărbătorilor de Iarnă

Distribuie articolul:
Share

După Viena și Paris, a venit rândul Sibiului să simtă magia Sărbătorilor de Iarnă. Târgul de Crăciun din Sibiu a fost inaugurat aseară, în prezența primarului Klaus Johannis, a reprezentanților principalelor confesiuni religioase și a miilor de sibieni și turiști veniți să asiste la spectacolul pregătit în centrul orașului. Târgul de Crăciun din Sibiu va putea fi vizitat până în data de 26 decembrie, zilnic în intervalul orar 10:00 – 21:00.


După aprinderea ornamentelor de Sărbători din Piața Mare, Monica Anghel a dat startul celei de-a șaptea ediții a evenimentului print-un concert extraordinar susținut alături de Big Band-ul “Sunetul Muzicii” și de ”Andrei Tudor Band”, orchestre reunite sub bagheta maestrului Ionel Tudor. Acesta este doar primul concert din seria „Colors of Christmas”, tema sub care se desfășoară programul cultural din acest an, concretizat sub gruparea spectacolelor pe sfârșit de săptămână și prezentarea lor sub numele unei culori specifice Crăciunului.

1bun

Brad Vee Johnson, Paula Seling, Andrei Tudor Band și Acapella, într-un spectacol special creat pentru Târgul de Crăciun de la Sibiu. Tot în weekend-ul AURIU, în această seară, de la ora 19:00, publicul va avea ocazia să guste puțin din atmosfera americană a muzicii gospel, asistând la un spectacol muzical unic inițiat de Brad V. Johnson, fost membru al formației Boney M., împreună cu Andrei Tudor Band.

Acest proiect a luat ființă în urmă cu cinci ani și a avut premiera pe scena Sălii Polivalente din București, în cadrul unui concert care s-a bucurat de mult succes. Pe atunci, alături de tineri interpreți români, proiectul cuprindea și un grup de gospel din Suedia.

Formula s-a diversificat prin colaborarea extraordinară a Paulei Seling și a grupului vocal „Acapella”, condus de George Miron, grup vocal ce abordează atât muzică pop și cross-over cât și muzică clasică și sacră. Formula aceasta, Brad Vee Johnson, Paula Seling, Andrei Tudor Band și Acapella reprezintă o premieră, un moment special creat pentru concertul de la Sibiu.

Mai multe informații despre celelalte evenimente din cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu,  pe site-ul www.targuldecraciun.ro sau pe www.facebook.com/targuldecraciun

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events. Este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Contact: Sergiu Olteanu 0730/030.744

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share