5 motive pentru care nu apreciem anul acesta Black Friday în zona handmade

Distribuie articolul:
Share

Nu ne place deloc să vedem anul acesta Black Friday în zona handmade, şi să observăm că preţurile (în majoritatea magazinelor online ale creatorilor de produse handmade) sunt la fel sau mai mari decât acum o lună. Strategia  de a creşte preţurile înainte de Black Friday pentru a le aduce din nou la preţul iniţial (considerată reducere substanțială) nu este una foarte eficientă din punctul nostru de vedere.

La fel ca noi, publicul vostru ştie clar ce prețuri practicaţi în mod normal şi nu apreciază această “reducere” a preţurilor. De asemenea, ştim că este o practică folosită şi de marile magazine, dar considerăm că lumea handmade nu ar trebui să vadă această metodă ca fiind o strategie bună de marketing. Noi, Revista Atelierul, credem în practici de vânzare bune și corecte, de promovare a produselor handmade şi de respect între creatorul de handmade şi publicul său.

Cele 5 motive de mai jos nu trebuie să fie privite drept critici, ci îndemnuri şi sfaturi la obiect pentru ca activitatea unui artizan şi creator în handmade să se îmbunătăţească:

  • Veţi vinde poate mai multe produse prin această reducere, dar publicul creat în mod artificial prin Black Friday nu va fi unul fidel.
  • Publicul fidel îşi pierde din interes și încredere atunci când observă această reducere inexistentă.
  • Stabilirea unei strategii de marketing se realizează în urma unui plan bine stabilit, dar cum veţi argumenta o reducere a preţurilor substanţială după acest Black Friday, întrucât preţurile din magazinele voastre online vor reveni la normal sau vor rămâne la reducerea de Black Friday. Din punct de vedere legal o reducere nu se poate realiza de la sine, iar cei care au PFA-uri, SRL-uri cunosc bine aceste detalii birocratice.
  • Produsele reduse în unele magazine handmade sunt de o calitate discutabilă, nu poţi să fii creator în handmade şi să vinzi kitschoşenii doar pentru că este Black Friday.
  • Respectându-ţi publicul, te respecţi pe tine şi afacerea ta. Ştim că este la modă acest Black Friday, dar oferă o reducere cum ai vrea tu să primeşti de la magazine.

Dacă aveţi şi voi alte motive pentru care nu apreciaţi Black Friday-ul de anul acesta  pentru lumea handmade, vă rugăm să ni le precizaţi într-o critică constructivă printr-un comentariu.

Comentarii
7 Comments
  1. Mihaela
  2. Mihaella Ion
  3. Simona Andrei
Share