De ce iubim bijuteriile handmade?

Distribuie articolul:
Share

Pentru că știm cât de mult iubiți și voi bijuteriile și accesoriile handmade, mai jos vă invităm să descoperiți un articol scris cu drag de Oana Mateiu, o iubitoare  chic de handmade. Suntem sigure că are să vă placă articolul și vă invităm să încercați să răspundeți și voi la întrebarea Oanei – de ce iubim bijuteriile handmade?Dragostea de frumuseţe este Gust. Crearea de frumuseţe este Arta” – Ralph Waldo Emerson

De ce oare iubim bijuteriile? Ne-am pus vreodată întrebarea asta? Daca da, cu ce ocazie sau în ce context? Sau, e  cumva o întrebare retorică căci se spune că femeile au în ADN-ul lor o genă care le face să iubească ceea ce este strălucitor, viu colorat și care atrage atenţia ( în special a bărbaţilor :D) și fiecare femeie are o pasiune pentru cercei, inele, brăţări sau pandantive. Iar dacă spune că nu-i plac nici unul dintre aceste accesorii ori minte cu neruşinare ori e vorba de invidie feminină.

Dar oare să fie asta explicaţia pentru care iubim bijuteriile, în special pe cele handmade?

Eu nu cred asta… Cred că este vorba de altceva, iar acel „altceva” ţine de gusturi, de estetică, de emoţii, de sentimente dar şi de pasiune şi de ceea ce ne face să fim frumoase şi să ne simţim bine în pielea noastră.

bijuterii handmade

Colier perle by Gaby; Colier by TransFormator

Căci bijuteriile handmade exact asta fac: ne ajută să fim şi să ne simţim frumoase, dar şi unice – căci atunci când cumpărăm o bijuterie handmade avem certitudinea că e unicat şi nu e un produs făcut în serie. Fie din ceramică, sticlă, lemn sau metal, fiecare bijuterie handmade e specială, căci artizanul care o crează lasă în ea şi o parte din sentimentele şi gândurile sale şi spune o poveste, propria sa poveste căreia îi dă formă, culoare, textură dar şi viaţă, realizează un lucru care va bucura ochiul dar şi spiritul.

bijuterii handmade chic

Set cercei și brățată by Ramsmade; Cercei croșetați by Ema

Consider că amploarea pe care a luat-o comerţul cu bijuterii handmade dar şi interesul şi aprecierea de care se bucură acum în România nu sunt deloc întămplătoare, probabil în sfârşit am învăţat să facem diferenţa între calitate şi cantitate, să diferenţiem kitch-ul de bunul gust. Nu-i aşa că mai de efect sunt o pereche de cercei lucraţi cu fineţe şi pricepere decât un kilogram de aur care sclipeşte pe noi mai ceva ca pomul de Crăciun?

Putem spune că realizarea de bijuterii handmade este o artă, și nimic nu imită şi surprinde viaţa sub toate aspectele ei mai bine decât arta, iar o bijuterie, de la simpla idee pe care o are creatorul ei în minte şi până la produsul final, cu siguranţă este o artă care implică un proces de creaţie, dar şi inovaţie.

bijuterii handmade atelierul

Colier tricotat by InCrafts; Set bijuterii by DarisimBijoux

Nu ştiu să realizez bijuterii handmade, dar îmi place să le cumpăr. Pasiunea mea sunt cerceii şi pandantivele şi îmi place dacă se poate să le asortez cu hainele pe care le port şi simt o mare bucurie atunci când găsesc ceva deosebit, care simt că a fost creat special pentru mine. Un mare avantaj al bijuteriile handmade este şi acela că se găsește ceva pentru fiecare persoană, că acea bijuterie a fost creată pentru cineva anume şi abia aşteaptă să-şi găsească posesorul.

Nu ştiu exact dacă, într-un final, am reuşit să răspund la întrebarea ”de ce iubim bijuteriile handmade”, dar eu ştiu sigur că le iubesc şi că ocupă un loc special în inima mea.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Vreau să încep o nouă serie care îmbină puţin moda cu handmade-ul. […]

  2. […] Vreau să încep o nouă serie care îmbină puţin moda cu handmade-ul. […]

  3. Iubesc bijuteriile handmade pentru ca sunt unice si simt o parte din frumusetea sufletului celui ce a creat-o si-mi place ca acest lucru e apreciat si de cei ce doar le admira!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share