CITEȘTI

Capital – ochelari handmade în California

Capital – ochelari handmade în California

Distribuie articolul:
Share

Capital este un atelier independent de design și producție de ochelari. Toți ochelarii sunt realizați manual cu o atenție deosebită la detalii, de către meșteri profesionali,  în San Francisco, California. Politica atelierului se bazează pe convingerea că ochelarii de calitate trebuiesc realizați la cele mai înalte standarde de protecție și îmbunătățire a vederii, în cel mai responsabil mod posibil. Capital se vrea a fi pe piață unul dintre cele mai calitative companii de producere a ochelarilor și nu concurează neapărat cu companiile mari de brand. Se mândresc cu faptul că produc ochelari unici care reprezintă o adevărată operă de artă.

Au dezvoltat metode unice de producere a acestor ochelari handmade într-un studio privat din California. Acest lucru le permite posibilitatea de a menține legătura directă cu clienții și controlul absolut asupra stilului, designului și materialelor pe care le folosesc.

BC_EB_BL

”Deschiderea  unui  atelier nu este cea mai ușoară cale pentru a face ochelari, dar pentru noi este cea mai bună cale. Noi nu facem doar o altă pereche de ochelari. Noi creăm o operă funcțională de artă, care reprezintă o conexiune onestă între client și oamenii care fac această operă de artă”.

45_H_WL_BR

”Handmade” este un cuvânt pe care Capital îl ia în serios.  Fiecare pereche de ochelari primește ore întregi de atenție one – on-one în mâinile meșteșugarilor calificați.

45_BC_TT_BR

Toți ochelarii sunt tratați în mod special încât să păstreze fibra naturală a lemnului și în același timp să fie rezistenți la apă și umiditate. Această prelucrare permite ramelor să fie și mult mai puternice păstrând  frumusețea naturală a lemnului.

45_A_BK_BK

Fiecare ramă pentru ochelari este unică deoarece fiecare bucată de lemn pe care o folosesc pentru aceasta are caracteristici proprii. Aceasta face ca orice pereche de ochelari de lemn, marca Capital să fie unicali . Nu exsită șanse să vezi o altă pereche de ochelari care ar arăta la fel.

45_CH_WL_BR

Capital folosește lentile marca  Carl Zeiss, care din 1856 și până în ziua de azi fac  cele mai bune lentile din lume.  Filmele de la Hollywood, microscoapele medicale, telescopul spațial și ochelarii Capital, toți folosesc lentilele Zeiss, din cauza calității de neegalat.

45_HR_WL_BR

Lemnul folosit în producție este exclusiv American Hardwoods. Nu folosesc și nu vor folosi în nici un caz lemn din pădurile tropicale sau pe cale de dispariție.

45_BC_CH_BR

Toate ramele din lemn au un spațiu de întindere care permite fixarea sigură și  perfectă pentru toți.

Inspirație

Aceste perechi de ochelari,  ediție limitată sunt cu adevărat o operă de artă și istorie. Fabricați din lemn roșu regenerat, vechi de peste 1000 de ani, acești ochelari sunt unici în istorie.

redwood

Acest lemn a fost tăiat pentru un pod de cale ferată în 1800. În 1950, acest pod a fost deteriorat, iar lemnul a fost pus la păstrare într-un depozit.  Recent, lemnul a fost recuperat pentru construirea unei case, pe o plajă din California, iar Capital a cules din resturile de lemn lăsate în urma construcției, și au creat această ediție de ochelari. Așadar, Capital este adeptul reciclării materialelor.

redwood3

Vîrsta lemnului se reflectă în ochelari, prin inelele extrem de apropiate și evidente de culoare maro-roșcat. Fiecare pereche de ochelari este marcată cu un număr individual de la 1 la 25 și vin împachetați într-o husă de piele lucrată manual.

redwood4

Vă invităm să vizionați filmulețul de mai jos, ca să vedeți care este procesul de lucru al acestor ochelari handmade minunați!

Articol tradus și adaptat de Gabriela Galamaga

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Andra

    2 februarie

    Arata bine ochelarii, nimic de zis. Presupun ca sunt si confortabili.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share