CITEȘTI

Andreea Manea

Andreea Manea

Distribuie articolul:
Share

Dragelor şi dragilor,

Printre atâtea fete creative, mă întrebam cum de am ajuns eu aici şi mai ales ce m-a făcut să ramân aici, în echipă? Până acum am găsit câteva motive şi le voi spune pe cele relevante şi importante.

Primul ar fi pasiunea mea faţă de lucrurile simple, făcute din obiecte aparent banale (o bucăţică de material, o foarfecă, aţă, 2 nasturi şi broşa minunată-i gata). E uimitoare creativitatea omului şi cred că fiecare dintre noi avem calitatea asta încă din copilărie dar o pierdem încet pe parcursul drumului. Revista este izvoul meu plin de inspiraţie (trebuie să recunosc, vine imediat după Pinterest J) – aştept cu drag vremea când îi va lua locul şi va urca în fruntea clasamentului). Dacă vrei să îţi câştigi timpul în mod creativ, găseşti aici spiriduşii dornici să te ajute să faci asta în cel mai frumos mod cu putinţă. Ce este şi mai fain (şi aici vine motivul 2):

  1. există o mulţime de variante în care poţi să ajuţi aceşti “spiriduşi” să aducă inspiraţie şi bun gust în vieţile oamenilor.

Eu una nu am ajutat prin “lucrul manual” sau prin tutoriale realizate de mine (sper să o fac cândva), ci prin promovarea evenimentelor creative pe care revista le face. Le vorbesc toturor celor dragi despre Revista Atelierul, le trimit comuncatele de presă scrise de mine (şi tocmai am spus punctul 3)

  1. Încrederea pe care fetele au avut-o în mine încă din primele luni de voluntariat. Am fost surprinsă când m-au acceptat în echipa lor şi m-au desemnat drept fiind prima persoană care a făcut practică (pe bune) pentru facultate ( master A.S.E.) la revistă şi apoi m-au numit PR al evenimentului “Noptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, 2015. A fost o experienţă faină care mi-a oferit ocazia să văd pentru prima oară Clujul şi Timişoara.

Aşadar, acestea sunt părţile importante din mine care m-au adus aici şi ca o concluzie, Revista Atelierul este un ajutor în drumul pe care vreau să îl urmez mai departe (marketing şi copywriting) şi sunt recunoscatoare pentru asta. Îmi doresc să mă implic mai mult, să am şi timp pentru a face asta şi să iau parte la cât mai multe proiecte şi evenimente faine.

În rest…

Toate bune,

Andreea Manea

P.S. Am avut şi eu tangenţe cu handmade-ul destul de mult timp ( dacă nu mă credeţi las aici dovada: https://www.facebook.com/cerceiintroureche/?fref=ts) . Cred că va veni un timp când mă voi întoarce la el şi la dragostea mea din copilărie. Până atunci îi admir şi îi susţin cu drag pe toţi cei care fac asta deja. (Acesta este încă un motiv pentru care sunt şi rămân în echipa aceasta.)

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share