Volunteers Fest- ediţia a II-a

Distribuie articolul:
Share

Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, își redeschide porțile în perioada 24 martie – 6 aprilie. Evenimentul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Pe 24 martie, la Impact HUB, dăm startul celei de-a doua ediții a Volunteers Fest cu un maraton de filme de animație. Voluntarii pasionați de cinematografie sunt așteptați să vizionăm împreună cele mai apreciate filme din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim`est.

O creativitate aplicată

Space painting și arta circului, reciclare creativă, ateliere de instrumentație muzicală și dansuri sunt doar câteva dintre workshopurile pregătite în perioada 25 – 28 martie pentru Zilele Creative. Participanții sunt invitați să-și descopere talentul ascuns sau pur și simplu să se bucure alături de ceilalți voluntari de prezența unor oameni cu experiență, talentați și încântați să ofere o mică parte din cunoștințele pe care le au în domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni.

VF - afis (1)

Activitățile creative sunt urmate de Zilele Aplicative. În weekendul 29 – 30 martie,voluntarii amatori de aventuri sunt invitați să-și testeze cultura generală, perspicacitatea și inițiativa într-un Treasure Hunt, în București. Echipe formate din 3-5 persoane vor avea de îndeplinit diverse misiuni cu multe surprize neașteptate.

Educație sportivă

Zilele Educative, desfășurate în perioada 31 martie – 4 aprilie, sunt dedicate dezvoltării personale şi profesionale, oferindu-le voluntarilor opţiunea de a participa la zile tematice, care cuprind domenii precum: Business, Ştiinţă, Organizare de evenimente sau Psihologie.

Pasionaților de sport le vom testa rezistența fizică în perioada 5 – 6 aprilie, în cadrul Zilelor Sportive, într-un cros de 3 – 9 km în aerul proaspăt al dimineții la Pădurea Băneasa.

Activitățile sportive vor continua și a doua zi la un meci de laser tag pe viață și veselie și la un antrenament fizic incredibil în sala de escaladă, unde voluntarii vor avea ocazia să își testeze imaginația și rapiditatea de a lua decizii în „situații critice”.

Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la Volunteers Fiesta în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul www.volunteersfest.ro şi pagina de Facebook.

Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Sponsori: Piraeus Bank, MPG, Momobi

Parteneri: Olympus, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, Impact HUB, BGS, Creionețica, Vertical Spirit, Casa Brătianu, Nikon, Anton Pub, Open Pub

Parteneri media: Zile și nopți, IQAds, RATB, Student din Provincie, IQool, KoolHunt, Getlokal, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, CSR Media, Societate și Cultură, România Pozitivă, Revista Atelierul, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Revista LZR, Teen Press, SuntParinte.ro

Parteneri educaţionali: GEYC, Asociația EST, AIESEC Bucuresti, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studenților Electroniști, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe, Asociația Studenților europeni, Asociația Studențească de Fizioterapie din România

***

Despre Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share