3 piese de teatru

Distribuie articolul:
Share

 Spaţiu ce aparţine artiştilor independenţi, Frilensăr s-a născut într-o primăvară din dorinţă unor tineri de a se exprima în arta aşa cum simt nevoia. Frilensăr nu aparţine unor anumite persoane, aşadar nu poate fi delimitat fizic, fiind o platformă pentru  artiştii liberi de a transmite “ceva-ul” lor cu privire la societate. Frilensăr înseamnă dorinţă, bucurie, joc, emoţie, libertate. La nici un an de la apariţie, a lansat trei spectacole, a participat la cinci festivaluri şi a avut cu spectacolele sale peste 40 de reprezentaţii în 6 oraşe din ţară. În week-endul 7-9 martie, Frilensăr este invitat la Teatrul Mignon pentru a prezenta cele trei producţii publicului bucureştean.

afis.frilensar.mignon

Vineri 7 martie, ora 19:30

5 P.M

Fără să vrem, societatea noastră, cu al ei molipsitor motor televiziunea, naşte în fiecare zi pseudo monştri şi pseudo zâne, eroi falşi, răsturnând adevărata scară a valorilor. Fenomenul de “îndobitocire” e acut şi extrem de frecvent, dar câţi dintre noi îşi dau seama? Câţi iau măsuri? Şi câţi sunt capabili să se trezească? “5 pm” de la FRILENSĂR se vrea un semnal de alarmă, se vrea un deget în ochii spectatorului credul al Tv-ul, se vrea un râs dulce-acrişor într-o mare de oftaturi amare.

Un spectacol creat prin:

  • Daniel Chirilă
  • Irina Frunză
  • Tiberiu Enache
  • Andrei Cozlac
  • Alice Moisă

Sâmbătă 8 martie, 19:30

MĂLĂIEŞ ÎN CĂLCĂIEŞ

“Mălăieş în Călcăieş” este un spectacol poveste, un spectacol ce-şi propune să aducă în prim plan tradiţia şi obiceiurile ca factor esenţial în formarea/recăpătarea  conştiinţei naţionale. Sună pompos şi rigid, dar de fapt este o joacă a unor copii mari pe povestea “Capra cu trei iezi”, o joacă adusă în prezent, o joacă plină de umor şi voie bună, o joacă pentru oamenii mari.

“O introducere extrem de amuzantă, când granița dintre spectator și actor este, în mod ludic, pusă în discuție: ”Îi vezi?”/ ”Dar oare ei ne văd pe noi?”. La celălalt pol, un final cu urături construite special pentru fiecare actor, ca într-o serbare școlărească, dar mai mult – deoarece sunt dezvăluite implicații extratextuale, protagoniștii sau actorii, după caz, se autojustifică, iar celebrarea unui eveniment sacru instituie anumite valori: toleranță, compasiune, iertare. În același timp echilibrați și armonioși, am acceptat prin participare convenția propusă – o poveste , din care nelipsite sunt jocul (absența unui scop), simbolul (mitul reintegrării – al androginului, al transfigurării, reprezentarea prin simbol, autorecunoașterea) și sărbătoarea (abolirea timpului).” (Dana Ţabrea, Ziarul de Iaşi)

Un spectacol creat prin:

  • Ada Lupu
  • Ioana Corban
  • Loredana Cosovanu
  • Alex Iuraşcu
  • Tiberiu Enache
  • George Cocoş
  • Daniel Chirilă

Duminică 9 martie, 19:30

FRILENSĂR

Frilensăr reprezintă, în primul rând, un om cu o idee, iar mai apoi poate deveni orice cu ajutorul imaginaţiei. Noi am început cu teatru, o arta care le cuprinde pe toate, pentru că aici ne-am regăsit, pentru că aici am găsit o scenă şi o lumină pentru ceea ce vrem să transmitem.

Despre piesa „ Frilensăr” nu vom spune prea multe. Este un spectacol creat, jucat şi simţit de aproximativ o mâna de licenţiaţi în artele spectacolului ( şi nu numai) ce s-au întâlnit într-o bună zi din întâmplare. În rest povestea este una simplă : un om a întâlnit odată  un alt om doar că, după ce au trăit o vreme frumos, oamenii s-au îndepărtat. Primul om a întâlnit curând un alt om, în timp ce al doilea om s-a rătăcit printre oameni. A trecut o perioadă, o lungă perioadă, dar după ce primul om s-a eliberat de al treilea om, s-a reîntâlnit,  întâmplător,cu cel de-al doilea om. Şi ca totul să capete şi savoare a apărut şi un al patrulea om care e „neom” . Aţi înţeles ? Dacă nu, nu-i nimic, suntem oameni. Noi vă aşteptăm la piesă, pe 9 martie, ora 19:30, la Teatrul Mignon, pentru a înţelege un pic mai mult

Un spectacol creat prin:

  • Claudia Chiraş
  • George Cocoş
  • Daniel Chirilă
 REZERVĂRI EVENIMENTE:
Email: [email protected]
tel: 0726.243.907
Bilete: 20 ron ( 5 P.M; FRILENSĂR); 25 ron (Mălăieş în Călcăieş)
Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share