CITEȘTI

IFS2014 – o călătorie cu cei mai talentați designe...

IFS2014 – o călătorie cu cei mai talentați designeri de modă ai lumii

Distribuie articolul:
Share

Lansat în 2012, International Fashion Showcase sărbătorește Londra aşa cum o meritǎ, ca o capitalǎ a modei, cultivând și încurajând talente emergente în modǎ. Organizat de către Consiliul Britanic și Consiliul Britanic al Modei, IFS 2014 a fost oportunitate extraordinarǎ pentru aproape 30 de țări de a-şi prezenta cei mai talentați tineri designeri. Expoziția s-a prezentat ca o colecție a celor mai creativi tineri design-eri din întreaga lume, unică în cadrul London Fashion Week, din programul cǎreia a fǎcut parte. Pentru prima data expoziția a fost gǎzduitǎ în acest an într-o locație centrala, 180 The Strand.

IFS2014---066

12

11

3

Designul locației IFS 2014 a fost creat de arhitecta Pernilla Ohrstedt, aici fiind prezentate piese ale unor tineri designeri din țări ca Argentina, Austria, China, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Nigeria, Paraguay, Filipine, Portugalia, Slovacia, Elvenția și Vietnam. Celelalte țări care au fǎcut parte din proiect ca expoziții satelit în capitala britanică au fost: Brazilia, Jamaica, Japonia, Korea, Panama, Quebec (Canada), România, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia), Tanzania şi Olanda. Echipa designerilor români pentru IFS 2014 a fost formată din Lucian Broscǎțean, Ioana Ciolacu, Lana Dumitru, Cristina Sabaiduc.

2

IFS2014---073

2014 a adus douǎ premii noi spre deosebire de anii trecuți, unul pentru designer și unul pentru curator, plus premiul general oferit unei ambasade sau unui institut cultural implicate în proiect. Aceste noi premii au fost prezentate în cadrul unei ceremonii în timpul London Fashion Week – premiul general a fost oferit anul acesta Estoniei pentru expozitia Fashion Now- Estonia, curatorul premiat a fost Yoshikazu Yamagata (Japonia), iar designer-ul Hyein Seo (Korea). Câștigătorii au fost selectați de către un juriu de experți din industria modei – condus de Sarah Mower MBE, BFC Ambasador for Talent. Alți membrii ai juriului – Anna Orsini (British Fashion Council), Robb Young, (Contributor International New York Times and Business of Fashion), Susie Lau (StyleBubble).

În final puteți vedea câteva fotografii fǎcute de Cristina Stan, unul dintre membrii fondatori SAH, organizator al IFS 2014 din partea Consiliului Britanic.

Articol realizat în colaboare cu Skip a Heartbeat.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share