Handwerk&Design 2014

Distribuie articolul:
Share

Târgul Handwerk&Design, eveniment care a avut loc în perioada 12-18 martie la München, prezintă lucrări excepționale realizate  de artizani, designeri și artiști, dar este și o platformă ideală pentru acei creatori care nu sunt definiți de o singură categorie. Termenul Handwerk se referă la tot ceea ce este realizat de mână, astfel târgul include o gamă variată de produse, de la haine și bujuterii realizate manual până la mobilier și grădinărit.

De cum am intrat pentru prima oară în hala cu expozanți bijutieri, tâmplari, meșteri și școli pentru cei interesați de design, am fost încântată să descopăr standuri minimaliste, create special pentru a întregi conceptul vizual și artistic al brandurilor prezente. Iar faptul că unii dintre expozanți demonstrau tehnicile folosite pentru realizarea produselor lor nu a făcut decât să contribuie la frumusețea experienței vizitatorilor.

artists at work

handwerk and design overview

Expoziția SCHMUCK este totuși atracția principală, fiind cea mai veche expoziție de bijuterie contemporană din lume. Bijuteriile alese pentru a face parte din expoziție sunt selectare în funcție de diferite tematici reprezentative pentru designul de bijuterie contemporan. Printre acestea se numără obiectele create din metal sau lemn, materiale naturale care inspiră, forme și structuri inspirate de arhitectură,  dar și măști care duc cu gândul la misticism sau obiecte în culori puternice. Aici puteți găsi catalogul cu toate bijuteriile din cadrul expoziției.

Din cadrul celor 66 de participanți (din 25 de țări) la expoziția de anul acesta trei designeri au primit premiul Herbert HofmannAkihiro Ikeyama/Japonia care a fascinat juriul cu broșa creată din coarne de cerb și oțel, Iris Bodemer/Germania care a creat un ansamblu de 34 de broșe create meticulos din argint, dar care pot fi purtate și individual, Noon Passama/Japonia, dar locuiește în Olanda ale cărui broșe prezintă portretul, fața umană și măștile într-o interpretare jucăușă.

castigatori schmuck

 

Surse foto: Photo: GHM și Corina Andone

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share