Trifoi norocos croșetat

Distribuie articolul:
Share

Gata, a venit primăvara! Printre atâtea flori, apare curios și trifoiul. Cu trei sau cu patru foi (eu am găsit odată unul cu cinci foi!), trifoiul e semn de prospețime și primăvară. Hai să croșetăm astăzi un trifoi norocos. Prindeți-l în piept sau folosiți-l pentru decorațiuni de sezon.

Poți folosi orice tip de croșetă și de ață. Dacă vrei un trifoi mai mare, folosește o croșetă mai mare și ață mai groasă. Dacă vrei unul mai mic, folosește croșetă subțire și ață pe măsură.

Iată ce tip de ochiuri vei folosi: picioruș triplu, picioruș dublu, picioruș simplu, punct alunecat.

2014-03-02 14.36.39

Faci un lănțișor cu 4 ochiuri și îl prinzi ca să formezi un cerc. Vei croșeta în cerc fiecare petală. Poți face 4 sau 3 petale. Lănțișor cu 3 ochiuri, 1 picioruș triplu, 1 picioruș dublu, 1 picioruș triplu, lănțișor cu 3 ochiuri și punct alunecat în cercul de bază. Repeți pentru celelalte petale. Ca să faci codița, după ce ai croșetat ultima petală, faci un lănțișor cu 6 ochiuri, 1 picioruș simplu în al doilea ochi de la croșetă, apoi puncte alunecate în următorii ochi. Închei. Trifoiul tău e gata!

2014-03-02 14.35.01

 Dacă vei croșeta trifoiul cu ață mai subțire, cred că i-ar sta bine lipit și pe o felicitare. Merită încercat!

2014-03-02 14.37.20

Dacă ai croșetat trifoi după acest turorial, trimite-ne pe adresa [email protected] imaginile tale semnate cu watermark.

O primăvară frumoasă îți dorim!

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share