CITEȘTI

Floriile se sărbătoresc în Grădina cu Artişti

Floriile se sărbătoresc în Grădina cu Artişti

Distribuie articolul:
Share

Sâmbăta şi duminică, 12 şi 13 aprilie, în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2), cu ocazia sărbătoririi Floriilor, are loc o nouă ediţie a evenimentului cultural-artistic „Grădina cu Artişti”.

Aflat la cea de-a 12-a ediţie, Grădina cu artişti întâmpina pasionaţii de artă cu ateliere de creaţie, demonstraţii de îmbinare a culturii cu manifestări caritabile şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii handmade.

Evenimentul susţinut de Primăria Sectorului 2 îşi propune să promoveze arta şi caritatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

Cei care îşi vor petrece weekend-ul de Florii în Grădina Icoanei sunt invitaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de centrul de dezvoltare a creativităţii Creative Arts ( www.creativearts.ro ).

Ediţia de Florii Grădina cu Artişti, desfăşurata sub numele „Floare, floare, vrem artişti!” va cuprinde şi alte activităţi inedite printre care: expoziţii de pictură şi ceramică, ateliere florale şi ateliere dedicate creării şi accesorizarii decoraţiunilor tradiţionale specifice sărbătorilor de Paşti,  acţiuni caritabile în sprijinul asociaţiilor şi ong-urilor de protecţie a animalelor,.

Sâmbăta şi duminică, 12 şi 13 aprilie, în Grădina Icoanei, centrul de dezvoltare a creativităţii Creative Arts susţine ateliere de inspiraţie florală şi de decoraţiuni pascale, dedicate copiilor curioşi şi talentaţi.

În preziua sărbătorii Floriilor, sâmbăta, 12 aprilie, între orele 11:00 – 18:00, cei mici vor putea picta, pe diferite suporturi (ceşcuţa, farfurie, bol, suport de ou etc.), ceramică handmade cu motive de sărbătoare, sub  îndrumarea meşterilor de la Ch’artist. Costul atelierului variază între 10 şi 80 de lei, în funcţie de obiectul pictat, iar ceramica va putea fi ridicată din atelierul Ch’artist (Bucureşti, strada Polonă, nr. 77), în maximum o săptămână, după ce va fi fost prelucrata prin coacere şi glazurare.

poster-bun

Pe parcursul ambelor zile de weekend, în Grădina cu Artişti, sub supravegherea trainer-ilor de la Creative Arts, un alt atelier va aduce în prim plan transformarea formelor de polistiren în decoraţiuni simpatice, potrivite pentru masa de Paşti. Copiii vor realiza din polistiren: animăluţe domestice, albine şi floricele cu care pot împodobi aranjamente florale sau coşuri cu ouă.

Dupa-amiazele de sâmbătă şi duminica vor transforma Gradina Icoanei într-un spaţiu unde cei mici vor preschimba resturile de material în flori spectaculoase, numai bune de pus pe rochiţe, hăinuţe şi pălării, în cadrul atelierului de reciclare creativă, marca Creative Arts. Chiar şi cei mai neîndemânatici în ale cusutului pot învăţa să creeze accesorii deosebite, cu motive florale, numai bune de dăruit celor sărbătoriţi de Florii. În cadrul unui alt atelier, cel de reciclare creativă, copiii vor  transforma PET-uri în suporturi de lumânări şi recipiente colectoare pentru masa de Paşte.

Înscrierile la ateliere Creative Arts desfăşurate în Grădina cu Artişti pe 12 şi 13 aprilie se vor face  în baza unei donaţii de 10 lei,  iar participanţii vor păstra obiectele realizate. Workshop-urile de modelare a ceramicii, decorare polistiren şi reciclare creativă a PET-urilor sunt destinate copiilor cu vârsta de peste 3 ani iar cel de flori cusute se adresează copiilor de peste 6 ani.

Pentru cei mari şi creativi, Grădina cu Artişti s-a pregătit cu un atelier de prelucrare a lânii (tehnica felting), care se va desfăşura pe 12 şi 13 aprilie, în parcul Gradina Icoanei, între orele 16:00 şi 18:00. Participanţii vor învăţa tainele vechi de sute de ani ale împâslirii şi vor crea flori unicate. Costul atelierului este de 20 de lei.

Artiştii contemporani expun în Grădina Icoanei

Grădina Icoanei va fi animată în zilele de 12 şi 13 aprilie, între orele 11:00 şi 20:00, de Grupul 4ART (http://04art.wordpress.com/ )format din artiştii contemporani Alina Manole și Cristian Crestincov care vor expune colecţia Prier în floare, alături de invitaţii lor, artiştii: Laura Lucia Mihalca şi Adriana Pelin.

Evenimentul prezintă publicului lucrări care care fac introducerea în atmosfera pascală, în strânsă legătură cu mediul ambient în floare, totul prin intermediul picturii, a artei digitale, a graficii și a sculpturii.

Grădina cu Artişti sprijină comunitatea iubitorilor de animale

În weekend-ul de Florii, Grădina Icoanei va face loc din nou unei zone de adopţii de câini şi pisici. Asociaţiile Robi şi Red Panda vor amenaja această zonă în care copiii şi părinţii sunt invitaţi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten.

Din zonă pentru adopţii nu vor lipsi broşurile şi materialele informative în care sunt prezentate beneficiile deţinerii unor animale de companie informaţii cu privire la importanţa sterilizării şi sfaturi cu privire la creşterea câinilor şi pisicilor.

Asociaţiei pentru protecţia animalelor „ROBI” va fi prezentă şi cu binecunoscutul proiect  Give 4 Animals, prin care se vând obiecte handmade donate de magazine online, toţi banii fiind folosiţi pentru îngrijirea animăluţelor ( http://give4animals.blogspot.com/ ).

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Weekend-ul 12 – 13 aprilie este primul din seria de evenimente care se vor desfăşura şi pe parcursul lui 2014 sub numele Grădina cu Artişti. Următoarele întâlniri cultural-artistice şi caritabile vor avea loc între 31 și 1 iunie, cu ocazia sărbătoririi celor mici şi între 5 şi 7 septembrie, in prezilele sarbatorii Sfanta Maria.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artişti se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share