CITEȘTI

Begona Rentero – fantezie cu o notă de glamo...

Begona Rentero – fantezie cu o notă de glamour

Distribuie articolul:
Share

Bună, sunt Rucsandra. Întrucât sunt fana bijuteriilor hand made, m-am gândit să abordez un subiect delicat pentru cumpărătorii de hand made, și anume bijuteriile din hârtie.

Sunt numeroși artiști consacrați care transformă banalul în spectaculos, dar am ales să scriu despre Begona Rentero, o artistă originară din Granada, Spania.

Artistă prin definiție, a urmat școala de artă din Madrid, specializându-se ulterior și în arhitectură interioară.

Implicarea sa în modelarea hârtiei pornește de la pictură, unde hârtia a fost întotdeauna o constantă în procesul de creație, din cauza docilității sale de manipulare și lipsei de greutate, capacitatea de a absorbi culorile și simplitatea sa.

Bijuteriile sunt atât  de ușoare, încât nici nu le simți – spune artista.

necklace model toscana-p18l9al1q81pfj1vg1kgdus318sl

Begona Rentero este mereu în căutare de noi materiale, combinații și nuanțe pentru bijuteriile sale. Inspirația sa vine din natură, creațiile sale botanice find deosebite. Bijuteriile sale au la bază un amestec special din hârtie, mătase, bumbac și alte fibre, colorate în nuanțe obținute din pigmenți naturali, tratate ulterior cu o soluție specială pentru textură, duritate și rezistență în orice mediu.

Artista și-a dezvoltat propria gamă de nuanțe pentru diferențierea produselor, unicitatea lor și încântarea celor care îi apreciază stilul. Colecțiile sale sunt lansate pentru publicul larg în cadrul galeriilor și muzeelor de artă din Europa și SUA. Muzeul de Artă și Design din New York este cel mai mare promotor al său.

Vă las în continuare sa vă delectați cu galeria foto pusă la dispoziția noastră de artistă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Citește articolul scris în exclusivitate pentru Revista Atelierul în limba română, aici. […]

  2. […] Citește articolul scris în exclusivitate pentru Revista Atelierul în limba română, aici. […]

  3. […] Articolul integral în limba română îl puteți citi aici […]

  4. […] Rucsi sunt! În urmă cu câteva articole, vă vorbeam despre Begona Rentero, care confecționează bijuterii dintr-un mix de fibre naturale și hârtie, finisate special […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share