CITEȘTI

Bartender Blues- cel mai nou spectacol al regizoru...

Bartender Blues- cel mai nou spectacol al regizorului Eugen Gyemant

Distribuie articolul:
Share

Tu de câte ori te-ai jucat cu mintea cuiva? Spectacolul „Bartender Blues” are premiera oficială vineri la Godot Cafe Teatru

„Bartender Blues”, cel mai nou spectacol al regizorului Eugen Gyemant, cu Liviu Pintileasa și Alin Florea în distribuție, are premiera oficială vineri, 18 aprilie, la ora 21:00, la Godot Cafe Teatru. Regizorul propune, de data aceasta, un concept simplu și o poveste pe acorduri de blues. „Bartender Blues”, după un text de Mihai Ignat, ridică simplitatea la rang de artă: spectacolul se joacă la bar, nu pe scenă, iar cei doi actori sunt colegi de bar, replicile lor sunt simple, nuanțate și transmit un mesaj puternic.

„Este primul spectacol pe invers de la Godot Cafe Teatru, în sensul că se joacă invers, nu se joacă pe scenă, se joacă la bar. Este despre doi barmani. E un spectacol mai intim, un spectacol de actori mai mult”, spune regizorul Eugen Gyemant.

A fi sau a nu fi cine pretinzi ca ești? Sau cum poți să te joci cu mintea cuiva, a unui coleg de exemplu, preț de câteva minute? Tu de câte ori te-ai jucat cu mintea cuiva? Răspunsul il vei găsi în piesa „Bartender Blues”.

Afis Bartender

„Bartender Blues”, după Mihai Ignat – vineri la ora 21:00 la Godot Cafe Teatru
Cu: Liviu Pintileasa și Alin Florea
Afișul: Tudor Prodan
Regia: Eugen Gyemant
Rezervări la 021 31 61 682 / 0736 414 244 / sau mail: [email protected]

 Eugen Gyemant (28 de ani) a fost desemnat cel mai bun regizor la prima ediție a Maratonului teatrului independent – primul festival de teatru independent din România, pentru spectacolul „Bullets over Lipscani”. A absolvit Regie de teatru la UNATC în anul 2008 și este unul dintre cei mai în vogă tineri regizori de teatru din România. În prezent, în teatrele din Bucureşti,  se joacă 6 spectacole regizate de acesta: „Cum am invățat să conduc” la Teatrul de Comedie, „Vițelul de aur” la ArCub, „Bullets over Lipscani” și „Bartender Blues” – ambele la Godot Cafe Teatru, „Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare” și „Julius Caesar” – ambele la Teatrul de pe Lipscani.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share