CITEȘTI

Suport croșetat pentru ouă

Suport croșetat pentru ouă

Distribuie articolul:
Share

Astăzi am pregătit un tutorial pentru o idee rapidă de decorare a mesei: suporturi croșetate pentru ouă. Sunt foarte ușor și rapid de realizat și sunt tare simpatice. Pentru un plus de efect, creează mai multe astfel de suporturi în culori diferite și așază-le pe masa de Paște – vor arăta încântător!

Materiale – Orice fir, în culoarea pe care o dorești, asortată poate la alte decorațiuni de pe masă. Eu am folosit croșeta nr. 3 și un fir verde pe care l-am pus în două. Și panglică subțire.

Poți folosi suportul de ouă în orice moment al anului, la micul dejun sau la mese festive. Copiii se vor bucura să vadă că oușorul lor stă într-un … cuib.

2014-04-15 16.57.38

Cum să faci:

R1 – Croșetezi un lănțișor cu 6 ochiuri și îl închizi cu punct alunecat pentru a forma un cerc. Croșetezi un lănțișor cu un ochi.

Suport crosetat pentru ouă

R2 – Croșetezi câte 2 ochiuri piciorușe duble în fiecare ochi din cerc. Obții la sfârșit 12 ochiuri. Închizi cu punct alunecat de primul ochi, faci un lănțișor cu 1 ochi.

R3 – Marchezi începutul unui rând nou cu un fir de altă culoare. Croșetezi 1 picioruș dublu în primul ochi, apoi 2 piciorușe duble în următorul ochi și alternezi până la sfârșit. Ai 18 ochiuri. Închizi cu punct alunecat de primul ochi, faci un lănțișor cu 1 ochi.

R4 – Croșetezi 2 piciorușe duble în primii 2 ochi, apoi 2 piciorușe duble în al treilea ochi (înmulțești) și repeți alternând până la sfârșit. Ai 24 ochiuri. Închizi cu punct alunecat de primul ochi, faci un lănțișor cu 1 ochi.

R5 – Croșetezi 2 piciorușe duble în primii 2 ochi, apoi 2 piciorușe duble în al treilea ochi (înmulțești) și repeți alternând până la sfârșit. Ai 30 de ochi. Închizi cu punct alunecat de primul ochi. Ai terminat. Tai firul și îl ascunzi pe spatele lucrului.

Suport crosetat pentru ouă

Cu croșeta inserezi panglica prin ultimul rând de ochiuri.

Suport crosetat pentru ouă

Îi faci și o fundiță.

Suport crosetat pentru ouă

Suportul tău e gata!

Suport crosetat pentru ouă

Dacă ai croșetat suport pentru ouă urmărind tutorialul meu, trimite-ne pe adresa [email protected] pozele tale semnate cu watermark și noi le vom publica în secțiunea Crațiile cititorilor.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share