Semne de Paște

Distribuie articolul:
Share

Paştele ne spune că viaţa există să fie interpretată nu doar prin prisma lucrurilor, ci şi prin prisma idealurilor” – Charles M. Crowe

Toată lumea cred că e în febra pregătirilor: curăţenie, mâncare, cadouri , fiecare vrea să pregătească ceva deosebit de Paşte şi să îi surprindă pe cei dragi cu ceva special, să petreacă cele trei zile în armonie, bucurie şi belşug.

De Paşte putem amenaja şi în casă un colţ handmade, de exemplu pe o măsuță pe care punem o faţă de masă verde sau/şi galbenă şi pe care o decorăm cu flori de primăvară, iar în mijlocul ei un coşuleţ din lemn căptuşit cu iarbă în care punem ouă vopsite, nişte puişori pe care îi putem face din carton, hârtie glasată sau creponată şi un iepuraş tot aşa confecţionat din carton, hârtie sau chiar din lemn, ceramică sau gips (iar noi îi putem picta manual). Iar ouălele în loc de vopseaua din comerţ le putem vopsi cu foi de ceapă pentru culoarea roşie, cu frunze de spanac sau urzică pentru culoarea verde şi albastră, iar pentru modele putem folosi frunzuliţe de pătrunjel sau leuştean.

Pasti handmade

Surse imagini: 1, 2, 3

De asemenea dacă avem mai multă răbdare şi voinţă putem încerca să le încodeiem (şi acum îmi amintesc ouăle mătuşii Maria, erau adevărate opere de artă, ouă „închistrite” le zicea ea şi avea un caiet întreg plin de modele pentru ouă). Să încercăm să ne împodobim casa cu decoraţiuni şi figurine de Paşte, iar sufletul şi inima să ni le îmbogăţim cu fapte bune, cu zâmbete şi cu flori.

handmade de Paste

Surse imagini: 1, 2, 3, 4

Celor care ne vizitează sau pe care îi vizităm le putem oferi pe lângă ouă şi un platou cu cozonac, prăjituri şi pască făcute chiar de noi, sigur îi vom surprinde plăcut alături de o felicitare cu motive pascale pe care o putem picta chiar noi, toate însoţite de o ramură înflorită de cireş sau orice pom avem prin preajmă sau un buchet de liliac înflorit.

handmade de Pasti

Surse imagini: 1, 2, 34

Însă nu trebuie să uităm că sărbătorile pascale reprezintă mai mult decât ouă şi iepuraşi de ciocolată, mese îmbelşugate, cadouri din partea Iepuraşului, ele sunt zile pline de speranţă și bucurie pe care este bine să le petrecem în familie şi, dacă este frumos afară, în natură.

PAŞTE FERICIT!!

Articol scris de Oana Mateiu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share