Nocturna Scînteia

Distribuie articolul:
Share

Bucureşti, 24 aprilie a.c. – Tovarăși și tovarășe, pe data de 3 mai, ne încolonăm în Popa Nan 82, de la ora 20.00, pentru a depăna amintiri din Epoca de aur la nocturna SCÎNTEIA.  Vă vrem îmbrăcați în proletari, asortați cu cravată roșie cu dungi tricolore, ori cu cămașă portocalie și chipiu albastru, cu matricole și multe insigne. Și-n loc de lozinci, aduceți merinde din anii 80: Cico, Glucoză, nemuritoarea Eugenie, bomboane „la vărsat” ori înghețată Polar; și la final, ne arătați tovărășia în donații de 30 lei.

Ne angajăm să vă oferim buna-dispoziție, să muncim cu drag și spor pentru al nostru viitor.  Organizăm pe unități și detașamente cele mai cutezătoare ateliere: vedem cum a evoluat  Televiziunea Romînă din regimul comunist și pînă în ziua de azi, fugim din țară ca să aflăm tainele machiajului japonez contemporan, răsfoim almanahuri de design interior, ca mai apoi să ne încercăm pe ascuns creativitatea pictînd pe mobilă.

Nocturna Scînteia - vizual

Chiar dacă rația este mică, ne arătăm talentul de bucătar, aflăm tainele soiurilor de vin romînesc, pentru a năzui în final o iubire mare ca a conducătorilor! Intonăm cu solemnitate tricolorul ca să aflăm cine este „eroul patriei”; stăm la coadă la spectacolul de impro cu Backstage Boys, ca mai apoi să defilăm până în mansarda din Traian 107. Aici ne simțim  în siguranță, căci adoptăm o viață echilibrată și reușim să ne înțelegem pe noi înșine. Iar pînă în zori ne punem pe complotat, căci avem jocuri de jucat și visuri de realizat.

Pionieri, șoimi ai patriei, ori stimați proletari, vă așteptăm să raportați prezența la [email protected]  și cutezători să ne întâlnim la nocturna SCÎNTEIA!

 

###

 

Despre incubator107

Asociația culturală Macaz este inițiatorul proiectului incubator107, pornit în mansarda unei case în aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucureşti este formată din profesioniști şi freelanceri care vor să transmită participanților cunoștințele și pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfășoară în mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins în sistem de franciză în Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Oradea, Sibiu și Craiova care funcționează independent sub același nume și în același spirit.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share