CITEȘTI

Ce fac Marius Manole și Lia Bugnar de 1 mai

Ce fac Marius Manole și Lia Bugnar de 1 mai

Distribuie articolul:
Share

Teatrul nu e o clădire, proiect inițiat și susținut de Lia Bugnar și Marius Manole, ne propune un nou mod de a petrecere 1 mai-ul muncitoresc – 1 mai la teatru, la Godot Cafe-teatri. Teatrul nu este o clădire este cel mai activ proiect teatral independent însumând 6 spectacole scrise de Lia Bugnar care îi au în distribuție pe Marius Manole, Ilinca Manolache, Anghel Damian, Medeea Marinescu, Istvan Teglas, Irina Antonie, Cătălin Babliuc, Maria Obretin, Nicoleta Lefter, Andrei Runcanu, Andrei Huțuleac, Radu Iacoban.

unnamed

Iată cum arată un program teatral flexibil, făcut după nevoile spectactorului:

2 mai vineri ora 22:00 – Două liniuțe

3 mai sâmbătă ora  14:00 – Aici nu se simte și Oase pentru Otto

4 mai duminică ora 14:00 – Două liniuțe

4 mai duminică ora 22:00 – Noi4

9 mai vineri ora 22:00 – Masculin-Feminin

10 mai sâmbătă ora 22:00 – 7 dintr-o lovitură

11 mai duminică ora 14:00 – O piesă deșănțată

24 mai sâmbătă ora 15:00 – Două liniuțe

“Cel mai activ dramaturg contemporan este fără îndoială Lia Bugnar, ale cărui piese se joacă la Teatrul Național Fata din curcubeu, la Teatrul Notarra – Matrimoniale, dar și la Godot Cafe-teatru. Cum publicul se uită mai întâi la actori, apoi la regizori, apoi la autorii piesei, este interesant să observăm că din distriuția tuturor pieselor Liei Bugnar din mediul teatrului independent face parte Marius Manole, relația lor profesională concretizându-se în proiectul Teatrul nu e o clădire. Dar cât de ofertante sunt rolurile pe care le joacă Marius Manole în cele 6 piese semnate Lia Bugnar, despre care însăși actorul spune că poți cădea foarte ușor în penibil, dacă nu menții o linie a personajului.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share