CITEȘTI

Povestea celor trei urși de Anna Turcenco

Povestea celor trei urși de Anna Turcenco

Distribuie articolul:
Share

Trebuie să recunosc că am o slăbiciune față de jucăriile teddy. Tot timpul am admirat oamenii care le pot face cu atâta îndemânare și atâta frumusețe. Este o muncă extrem de captivantă și care necesită multă răbdare, de altfel ca orice alt lucru făcut din dragoste și pasiune cu propriile mânuțe! Azi la rubrica cu interviuri vă invităm să descoperiți un artist din Rusia, care de doi ani de zile meșterește niște minunății de jucării pe care le îndrăgești de îndată ce le descoperi! Să vedem ce ne spune Anna despre ea și lucrările ei.

Jessica

Jessica

Gaby: Salut Anna, aș vrea să încep interviul cu întrebarea cum ai ajuns să meșterești astfel de jucării?

Anna: Salut! Absolut din întâmplare, navigând pe internet, am dat peste ursuleții teddy și m-am îndrăgostit. Aceasta s-a întâmplat în 2012. Și am hotărât că vreau neapărat să mă ocup de aceasta.

"Ëåñíûå æèòåëè": Ðûæèé

Roșcatul

Gaby: Dar de unde vine această îndemânare? Bănuiesc că nu oricine poate face asemenea frumuseți.

Anna: Eu din copilărie sunt un om de creație și foarte perseverent. Puteam să desenez ore în șir. Nu în zadar, mama mea m-a înscris la o școală de artă ca să învăț, iar mai apoi am absolvit universitatea, facultatea de arte grafice și am ajuns să am profesia de designer.

"Ëåñíûå æèòåëè": Áåòòè

Betti

Gaby: De unde vine inspirația, ce îți dezvoltă imaginația, de unde vin formele?

Anna:  Mai întâi de toate mă inspiră faptul că jucăriile mele sunt îndrăgite de oameni. Oamenii mă inspiră prin cuvintele lor bune. Iar când citesc recomandările făcute de ei, uneori îmi dau lacrimile…

Æîçåô

Joseph

Gaby: Vreau să ne oprim la urusleții teddy pe care îi faci și să vorbim mai detaliat despre ei. Jucăriile, dacă le pot spune așa, că sunt mai degrabă niște personalități, se vede prin privirea lor, mimică, detalii, au în spatele lor o poveste aparte. Așa mi se pare. Este adevărat? Spune te rog de unde începe această poveste?

Anna: Mie îmi place nespus de mult, când piciul îmi iese cu o privire pătrunzătoare, cîteodată chiar tristă. Îmi vine să-l iau în brațe și să-l liniștesc, să-l mângâi. Cred că aici se ascunde cel mai mare secret. Ceea ce îmi place mie, ar trebui să placă și celorlalți.

3. Êëàâäèÿ

Claudia

Gaby: Ai putea numi careva autori care te-au influențat pozitiv sau de la care ai învățat câte ceva ce te ajută în crearea propriilor jucării?

Anna: Când am văzut aceste minunate creații pentru prima dată, nu am știut cine sunt autorii și cine m-a inspirat. Nu pot să numesc un anumit meșter deoarece mie îmi plac foarte mulți.

Ýìèëè (Emily)

Emily

Dar pot să afirm cu siguranță, că am încercat tot timpul să creez ceva aparte și după cum îmi șoptește inima, ca să nu se asemene cu alte lucrări.

Gaby: Ai avut în copilărie o jucărie specială sau preferată?

Anna: În copilărie preferatele mele erau cariocile și vopselele.

5d49773595-kukly-igrushki-myshka-po-imeni-masya-n9797

Masya

Gaby: Ai învățăcei cărora le poți transmite cunoștințele pe care le ai?

Anna: Nu. Nu primesc nici o plăcere să învăț pe cineva ceva. Mie îmi place mai mult să stau în liniște și să lucrez de una singură.

Gaby: Cum reușești să combini lucrul și familia?

Anna: Pe lângă jucării, eu și soțul meu ne ocupăm de draperii. Eu sunt designer de draperii, astfel avem o activitate care ne leagă. Feciorașul nostru împlinește în curând cinci ani și frecventează grădinița de copii. Le reușim pe toate.

Ìûøîíîê Òèì

Tim

Gaby: Ai mulți prieteni cărora le-ai putea face cadouri, jucăriile făcute de tine? Ce înseamnă prietenie după concepția ta?

Anna: Eu nu am mulți prieteni. Două prietene și o verișoară care îmi este chiar mai apropiată decât o prietenă. Cunoscuți, desigur am foarte mulți, iar prieteni nu ar trebui să fie mulți după părerea mea.

Gaby: Sunt sigură că nu sunt prima și singura care întreabă, dar de unde vine denumirea „Три медведя”  (în limba română ” Trei urși”)?

Anna: ” Trei urși” – suntem eu, soțul meu și fiul nostru. Ca în povestea „Cei trei urși”, de Lev Tolstoi.

Íèêîëÿ (Nicholas)

Nicholas

Gaby: Frumoasă asociere! Îmi place mult ideea. Ce ți se pare cel mai greu în procesul de lucru?

Anna: Cel mai greu este să începi.

Gaby: Și ce îți place mai mult în procesul de lucru?

Anna: Rezultatul final.

Àëèñà (Alyssa)

Alyssa

Gaby: Ai preferați în toate jucăriile create de tine?

Anna: Le iubesc pe toate, dar cel mai mult îmi place să fac vulpițe.

Êðîø

Crosh

Gaby: Cum găsești numele potrivit pentru fiecare pici în parte?

Anna: Când piciul gata făcut mă privește, îmi vine numele imediat. Câteodată pot să aud un nume interesant de pe undeva și imediat îl memorez. De multe ori iau numele personajelor din desene animate. Probabil nu sunt desene animate, pe care să nu le fi văzut împreună cu fiul meu.

Îëèâåð è Ñîôèÿ

Sofia și Oliver

Gaby: Aveți păpuși acasă?

Anna: Am o singură păpușă cu care m-am jucat în copilărie.

Gaby:  Cu ce te ocupi în timpul liber? Cum te relaxezi?

Anna: Pe timp frumos merg la vilă sau la pescuit cu prietenii. Iarna îmi place să stau acasă cu familia mea.

ðó÷íàÿ ðàáîòà, handmade, ßðìàðêà Ìàñòåðîâ

Piter

Gaby: Mă întreb cum te descurci cu stresul de zi cu zi sau criza în creație? Ai vreo rețetă interesantă de luptat cu acestea?

Anna: În acești doi ani de activitate, nu am avut criză de creație. Se întâmplă să am forțe de lucru mai puține. În așa caz fac pauze și mă apuc din nou și totul îmi iese cum nu se poate mai bine.

Ëèñ¸íîê Êîðæèê

Korjik

Gaby: O întrebare deja devenită tradiție la sfârșit de interviu: ce ai putea să le zici sau să le urezi cititorilor noștri?

Anna: Să nu vă opriți niciodată în drumul spre visele voastre!

Gaby: Anna îți mulțumesc mult pentru răspunsuri și creațiile minunate care ne încântă privirea. Îți doresc forțe pe mai departe și bineînțeles succese!

Anna: Mulțumesc! A fost interesant.

Dacă îți plac interviurile realizate de mine, urmărește și pagina mea de Facebook.

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Jucărie iepuraș de Năsturelul Fermecat // Vase dantelate de Jasmin Blanc Boutique // Figurine de Nicomade // Suport bijuterii de WoodBeNice // Colier de Abru // Șoricel de Anna Turcenco […]

  2. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share