Instrumente folosite în quilling

Distribuie articolul:
Share

Bună, Rucsi sunt! Continuăm astăzi cursul de quilling cu materialele și instrumentarul necesar. Cu cât avansați mai mult în această tehnică, se diversifică și gama ustensilelor folosite. Dacă nu sunteți interesați să investiți prea mult, există și alternative care nu implică niciun cost, dar care consumă mai mult timp. Vom vorbi despre toate, pe rând. Vă voi da și eu ponturi, pentru a vă stimula creativitatea. Lucrând în producție multă vreme am intrat în contact cu multe materiale și utilaje, și am aflat astfel că pot improviza fără probleme!

Este bine de știut, că pentru a începe această tehnică, kit-ul de bază costă circa 100 – 150 lei în funcție de magazinul ales. Personal, vă sfătuiesc să alegeți magazinele online, care au o gamă foarte diversificată de produse, organizate în funcție de tehnicile hand made practicate.

Instrumentele și materialele necesare sunt:

1. Hârtia quilling pretăiată în fâșii de 3 sau 5 mm

quilled_easter_eggs_01

 sursă

Acestea sunt dimensiunile standard. Se poate folosi hârtia mai îngustă de 3 mm pentru detalii sau hârtia tăiată în fâșii mai late pentru tablouri de dimensiuni mai mari. Dacă sunteți la început, 5 mm este dimensiunea optimă.

2. Instrumentul de rulat hârtia. Are un capăt despicat, pentru a putea prinde și rula ștraiful de hârtie. Acest ac de quilling cu baza
mare este mai ușor de folosit pentru începători.

roller

Acul pentru răsucire cu 2 capete, îl recomand după deprinderea unui minim de dexteritate. Un capăt este pentru rulat hârtia, iar celălalt pentru aplicarea lipiciului sau ajustarea formelor create în cadrul unui design.

3. Lipici – de preferat lipiciul care devine transparent după uscare.

lipici

4. Foarfecă. Investiți într-o foarfecă bună pentru decupaj, cu vârful ascuțit.

foarfeta decupat

5. Sablon diverse dimensiuni

20140509_151722-450x337

Este foarte util atât pentru începători, cât și pentru avansați. Modelele și tipurile de șablon pot diferi. Eu pe acesta îl folosesc, este foarte bun întrucât are o bază de spumă și se pot fixa formele cu bolduri fără probleme.

6. Bolduri/ace cu gămălie mare

bolduri

Recomand o placă suplimentară de plută, spumă expandabilă sau poliuretanică, sau pur și simplu un mouse pad vechi pentru lucru. Și zăpada artificială este ok, însă nu pentru mult timp, deoarece resturile de lipici se îndepărtează cu tot cu suport. Altă alternativă ieftină și extrem de practică pe care eu o folosesc este perna grădinarului, o gasiți în magazinele de bricolaj.

7. Pensetă cu vârfuri ascuțite – un prieten stomatolog vă poate oferi una când își schimbă instrumentarul 😉

penseta

8. Pieptăn pentru quilling. De folosit la un nivel mediu. Poate fi înlocuit și cu un pieptăn clasic, recomand unul cu dinții egali, lungi și rari – fetelor, sigur aveți unul prin casă.

pieptam quilling

9. O riglă – minim 30 cm, maxim 50 cm.

10. Aparat de creponat (opțional). Este ușor de folosit, ideal pentru nivel mediu / avasat.

crimper 3181

sursa

 10. Aparat de franjurat. (opțional)

Машинка для нарезания бахромы Quilling Fringer

sursa

Se poate folosi și de începători. Fiind totuși destul de scump, putem face franjurii și cu foarfeca. Recomand folosirea unei foarfeci de decupaj cu vârfurile ascuțite. Franjurarea manuală este consumatoare de timp, dar dacă lucrați mult cu crizantemele din hârtie, aparatul este indispensabil.

Sper că am lămurit unele dintre probleme pentru începători. Dacă nu, vă aștept comentariile oricând.

Ispirație maximă și crazy crafting !

sursă poze instrumente quilling

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Instrumente folosite în quilling […]

  2. […] Continuă să citești articolul scris în exclusivitate pentru Revista Atelierul aici. […]

  3. […] sunt Rucsandra! Dacă în articolul precedent am trecut în revistă instrumentele si materialele necesare desfășurării tehnicii quilling, […]

  4. […] sunt Rucsandra! Dacă în articolul precedent am trecut în revistă instrumentele si materialele necesare desfășurării tehnicii quilling, […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share