CITEȘTI

Bijuteriile Statement – accesorii pentru per...

Bijuteriile Statement – accesorii pentru personalități puternice

Distribuie articolul:
Share

Salut, sunt Rucsi!

Astăzi voi vorbi puţin despre bijuteriile statement. Varietatea materialelor şi a modelelor este foarte mare, la fel şi cererea, dar pentru ca voi, fetelor, să le purtaţi eficient din punct de vedere estetic, trebuie să stabilim nişte linii de bază. Altfel, riscăm să transformăm senzaţionalul în penibil.

Bijuteriile statement au rolul de a permite femeilor să iasă din sfera anonimatului, definindu-le prin unicitate, îndrăzneală, încredere. Ţinutele pot deveni fabuloase dacă sunt accesorizate statement, dar acest lucru trebuie făcut inteligent.

Aceste bijuterii se poartă de sute de ani, nu reprezintă o noutate absolută, doar gama materialelor s-a diversificat, artizanii contemporani clasificându-le pe stiluri fresh, romantic, vintage, steampunk, victorian etc.

Trebuie să înțelegem ce exprimă acestea, ce stil ni se potriveşte, reverificăm garderoba, reevaluăm evenimentul şi în cele din urmă accesorizăm!

1.Persoana / pesonalitatea

Dacă eşti o fire timidă, nu purta aceste bijuterii. Nu vor face decât să te simţi jenată de privirile scrutătoare ale celor din jur. Nu uita ca „la modă” înseamnă „ce ţi se potrivește cel mai bine”.

2. Mărimea bijuteriilor

Trebuie să recunoaștem că bijuteriile statement sunt mari! Acesta este rolul lor, să atragă atenţia asupra ta, dar nu înseamnă că trebuie să fie o povară pentru tine. Nu alege accesorii grele. Ia în considerare şi propria ta statură în momentul în care alegi ce coliere statement să porţi. Cum ai arăta dacă ai 1,55 m – ca mine 😉 – şi ţi-ai pune un colier lung până la buric ? Hilar, fără îndoială!

3. Poartă-le pe rând

Altă greșeală comună este asocierea unui colier statement cu cerceii candelabru. Ei bine, lasă-ţi şi părul desfăcut, eventual pune o rochie cu imprimeu leopard,  nişte cizme, şi în mod sigur o să fac dezlipire de retină privindu-te 🙂

Accesorii minimaliste + un accesoriu statement = succes

Hainele trebuie să fie lejere, unicolore, să nu încarce ţinuta.

4. Machiajul

Artiştii make-up ne sfătuiesc să nu exagerăm cu creionul dermatograf, cu genele false şi rujurile stridente când asociem ţinutei noastre un colier supradimensionat.

5.Tipurile de bijuterii statement

Colierul scurt – se poartă cu bluze pe gât sau decolteuri rotunde largi. Ideea de bază este să nu întrerupem linia rotundă a colierului.

20140313_105232_0-450x345

Colier statement scurt

Colierul lung – se asociază cu orice tip de decolteu. Nu se va purta împreună cu nicio curea. Minionele ar face bine să evite acest accesoriu.

385254_397493357003189_1128788441_n

Coliere statement zale extralarge

Inelele se potrivesc oricărei ţinute şi oricărei persoane. Pentru noi un inel nu este doar încă un inel, ci un accesoriu cochet pentru o ţinută chic. (Revista Atelierul)

20131203_120515_0

Inel statement

Cerceii se potrivesc coafurilor ridicate. Nu exageraţi cu machiajul. Nu completa ţinuta cu un colier.

1173809_221948191291623_1281221810_n

Cercei statement

Brăţările se poartă cu bluze/rochii cu mâneci scurte sau trei sferturi.

1975010_647156908665089_36634695_n

Brățară statement

6. Materialele din care sunt confecţionate

Fac referinţă aici la bijuteriile confecţionate manual din alte materiale decât metal şi pietre. Dacă cele din urmă se pot purta la majoritatea ţinutelor, colierele handmade, spre exemplu, nu pot fi asociate oricărei ţesături. Un colier din iută nu arată deloc bine, pe o bluză de mătase.

În concluzie bijuteriile statement pot fi din fetru, hârtie, organza, dantelă, iută, saten, soutache, mărgele, pietre, lut polimeric, teracotă (vă voi prezenta în curând un articol pe tema aceasta), şaibe, piuiţe, lemn etc.

Sper că am fost de ajutor astăzi!

Pentru mai multa inspiraţie, citiţi rubrica Aleg să port hand made în RO, în cadrul Revistei Atelierul.

Până data viitoare, vă urez accesorizare inteligentă!

bo3mia statament earrings

Cercei lut polimeric

 bohemian sin accesorii statament

Coliere statement

bijuterii statament cupru

Brățară și colier sârmă

coliere statement colorate

Colier croşetat și colier din fetru

cercei inel statement

Cercei candelabru și inel statement

bogona rentero handmade

Coliere statement 

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] oricărei ținute, așa cum nu se potrivește unei persoane romantice, de exemplu. Este un stil statement cu conotații futuriste în cele mai multe […]

  2. […] realizate din porțelan fin și accesorii lucrate din dantele, materiale și pietre prețioase, bijuterii statement, […]

  3. […] vrea să poarte un accesoriu neobișnuit. Imaginează-ți fețele celor care află că minunatul accesoriu statement este din hârtie. Expresiile frecvente pe care le întâlnesc sunt: Cuuuum? Nu pot să cred! Pe […]

  4. […] Citește articolul scris în exclusivitate pentru Revista Atelierul, aici. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share