CITEȘTI

Bullets over Lipscani, ediție specială de 1 iunie...

Bullets over Lipscani, ediție specială de 1 iunie

Distribuie articolul:
Share

Nu e pe Broadway, e pe Lipscani! Nu e regizat de Woody Allen, e regizat de Eugen Gyemant! Nu e după filmul „Bullets over Broadway!”, e după trei povestiri de Woody Allen, dramatizate de regizorul Eugen Gyemant. „Bullets over Lipscani”, cel mai premiat și unul dintre cele mai longevive spectacole din teatrul independent, văașteaptăduminică, 1 iunie, la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru (strada Blănari nr. 14), cu o ediție specială de Ziua Copilului.

Afis Bullets over Lipscani

„Spectacolul tânărului regizor Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor film noir americane ale anilor ’40.Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. La urma urmei, ce poate fi mai „sexy” decât un bordel în care fetele sunt specializate pe teme din opera marilor autori, începând cu Dostoievski şi terminând cu Proust.” (TimeOut)

Bullets over Lipscania obținut premiile pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) si Cel mai bun regizor (Eugen Gyemant) la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru Cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la prima ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (2013).

 

Bullets over Lipscani este spectacolul cu cel mai mare succes la public al regizorului Eugen Gyemant (Cum am învățat să conduc la Teatrul de Comedie, Vițelul de aur la ArCub, Bartender Blues la Godot Cafe Teatru, Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare și Julius Caesar – ambele la Teatrul de pe Lipscani, Yom Kippur la Teatrul de Nord din Satu Mare).

 

Bullets over Lipscani

După texte de Woody Allen

Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Catalin Babliuc

Scenografia: Iza Tărțan

Afisul: Tudor Prodan

Regia: Eugen Gyemant

Rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244 / [email protected]

Mai multe informații și programul complet al spectacolelor regizorului Eugen Gyemant pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/EugenGyemant13?ref=ts&fref=ts.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share