CITEȘTI

Bijuteriile sculptate din os

Bijuteriile sculptate din os

Distribuie articolul:
Share

Salut, sunt Rucsi. Mărturisesc că in liceu dorinţa mea cea mai mare a fost să lucrez în criminalistică. Dorinţa este în stare latentă şi acum, însă am reuşit să transform în hobby lectura de profil şi serialele poliţiste. P.s. Agatha Christie rules !

O să mă intrebaţi ce legatură are asta cu bijuteriile handmade. Păi, citeam zilele trecute Carved in bone de Jefferson Mass şi iar am avut o revelaţie. Bijuteriile sculptate în os !

Ca şi bijuteriile de teracotă, nu intâlnim mulţi artizani la noi pe piaţă, aşadar este o idee de afacere, nu? Vă asigur că rezultatele finale sunt excepţionale.

Nu ştiu dacă aţi auzit de bijuteriile de acest tip, dacă le-aţi văzut sau dacă aţi purta aşa ceva. În mod sigur ştiţi ce este fildeşul, nu? Ei bine, tot os este şi el, doar că sună mai bine. De reţinut însă că este ilegală comercializarea. Nu dau mai multe detalii pentru că propaganda nu este acceptată şi fetele de la revistă or să mă tragă de urechi rău.

Aceste bijuterii sunt frecvent întâlnite și manufacturate în Noua Zeelandă şi cu preponderenţă de locuitorii insulelor din Oceanul Pacific, care au avut strămoşi triburile de maori şi au înrădăcinată cultura aceasta.

Ei bine, hai să povestesc puţin despre cum se lucrează acestea, apoi rămâne la latitudinea ta dacă vrei să creezi sau să porţi aşa ceva. În mod sigur cuvântul os îţi răsună în minte încă de când ai citit titlul. Fii fără grijă, oasele folosite sunt de natură animală, cele din care se face cleiul.

Instrumente necesare la prelucrarea materialului : un aparat Dremel cu capete pentru tăiere, pilire, şlefuire, gravare (cei care cunosc tehnica lutului polimeric, ştiu deja acest instrument), praf pentru şlefuire, neapărat ochelari de protecţie şi mască pentru nas şi gură (praful rezultat în urma pilirii este neplăcut), un set de pile lungi, cleşte cu vârfuri ascuţite, fierăstrău mic, materia primă.

Bijutierii în os lucrează în femur de vacă pentru că este dur, se sfărâmă greu şi este mai lat, putându-se aplica modelul ce urmează a fi sculptat cu uşurinţă. La finalul tăierii, după şlefuire, produsul se albeşte prin curăţare cu bicarbonat de sodiu şi o periuţă de dinţi. Iar la urmă se lustruieşte, căpătând un aspect sticlos, curat, foarte fin la atingere.

Tipologia produselor din os: mânere de cuţite sau săbii, piepteni, pahare ornamentale din corn, bijuterii şi în general diverse modele de diferite dimensiuni cu care putem accesoriza chiar piese de mobilier.

252014Man hornsPOST 3222014DOLPHIN

medalion

binoclu

obiect decorativ

corn-de-vanatoare-suport-pixuri-stoc-0001-7149

corn vânătoare produs românesc

Tipologia modelelor şi simbolistică:

1. Cârlig de peşte – reprezintă prosperitate, abundenţă, fertilitate şi putere.

0boneartplace101

sursa

2. Koru sau frunza de ferigă – reprezintă începuturi noi, pace, linişte şi spiritualitate, naşterea.

0boneartplace103

sursa

3. Împletiturile – reprezintă drumurile vieţii şi ale dragostei.

0boneartplace104

sursa

4. Manaia – este un personaj mitic în tradiţia neozeelandezilor, o fiinţă cu cap de pasăre şi corp de om, care oferă protecţie.

0boneartplace102

sursa

5. Tiki – reprezintă îmbinarea a două stiluri care nu au nimic în comun, dar care simbolizează relaţiile interculturale.

6. Creaturi marine, delfinii şi balenele.

35148

pandantiv coadă de balenă

7. Flora

8. Fauna

Vă las în continuare să admiraţi o colecţie completă de bijuterii din os şi vă doresc o accesorizare îndrăzneaţă!

Această prezentare necesită JavaScript.

sursa fotografii bijuterii

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Octavian

    21 februarie

    Primesti comenzi? De genul sa faci pandantive personalizate la comanda unui client si sa il livrezi ? ( PS : sunt foarte tari , ca arta si preocupatie, e revolutionar pe langa ce e pe piata in Romania)

    • mihaella.ion

      21 februarie

      Noi suntem un site de content, te rugam sa iei legatura direct cu creatorul bijuteriilor.

  2. […] Citește continuarea articolului în exclusivitate pentru Revista Atelierul aici […]

  3. […] culori cât mai stridente. În creaţiile africane sunt foarte folosite mărgelele obţinute din sculptarea oaselor de natură animală, lutul şi pigmenţii naturali din plante. Chiar şi după deteriorare, […]

  4. Ramira

    18 iunie

    Foarte buna articolul. Bijuterii lucrate cu migala. Pentrugreu sunt de facut, sunt adevarate opere de arta.

  5. […] Citește continuarea articolului în exclusivitate pentru Revista Atelierul aici […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share