Standuri chic la DaWanda Designmarkt

Distribuie articolul:
Share

Dacă în articolul precedent Anca v-a povestit despre cum a fost la DaWanda Designmarkt în München, despre atmosferă, locație și produse, în acest articol aș vrea să vă prezint standurile chic care ne-au încântat la acest târg. Nu mă voi concentra asupra unui stand anume, nu vreau să fac analiza unui stand sau a unui brand. Vreau doar să vă subliniez câteva elemente, șase mai exact, pe care mulți dintre artizanii prezenți le-au folosit inteligent pentru a-și evidenția standul și produsele.

dawanda_prezentare 1. Babooz 2. Elchling 3. Fiine 4. Topf und Deckel

Babooz coase păturici, pernuțe și accesorii pentru bebeluși. Produsele, de bun gust și atent lucrate, s-ar fi pierdut poate printre celelalte produse similare de la târg, dacă nu ar fi fost prezentate inteligent: creatoarea și-a amenajat standul ca o cameră de bebeluș, iar clienții le-au putut admira în acest context. Creatoarele din spatele brandului Elchling și-au aranjat standul ca un adevărat showroom, punându-și în valoare decorațiunile de perete, husele pentru vaze și pernuțele decorative în formă de cap de ren. Fiine a continuat să lucreze la gențile și accesoriile sale și în timpul târgului, permițându-le clienților să vadă o mică parte din procesul de creație. Iar designerii de la Topf und Deckel și-au pus în valoare lămpile inedite folosindu-le la iluminatul propriului stand.

dawanda_iluminat

1. frost-schmuck 2. FORMART 3. fraufischersSpielwiese

Târgul a avut loc în interior, ceea ce a fost în același timp un avantaj și un dezavantaj: creatorii și vizitatorii au fost protejați de soare, vânt și ploaie, în schimb a lipsit lumina naturală. Creatorii au folosit lămpi, spoturi, abajururi personalizate cu numele brandului pentru a-și ilumina standul și pentru a-și evidenția produsele, ca într-o vitrină sau ca pe o scenă.

dawanda_suporturi

1. lille mus 2. Milchmeer 3. Steinbienchen 4. edelconfetti

Suporturile folosite pentru fiecare stand au avut de asemenea rolul de a complimenta produsele. Lădițele de lemn au fost printre favoritele creatorilor de genți: lădițe simple, vopsite în alb, alese de lille mus pentru gentuțele, clutch-urile și accesoriile ei colorate din piele; sau lădițe vechi, folosite de cei de la Milchmeer pentru gențile lor din materiale reciclate. Ca suport pentru bijuteriile lor cu flori conservate în rășină, cei de la Steinbienchen au ales bucăți de lemn uzat iar edelconfetti și-a prezentat bijuteriile fluorescente într-o cutie cu lămpi UV.

dawanda_detalii

1. Lumabag 2. Sarahkami 3. Obst-Körbchen 4. VIVIANNA

Micile detalii de prezentare sunt importante, pentru că aduc un plus de originalitate standului și rămân în memoria clienților. Ne-au atras atenția cufărul cu genți de la Lumabag, care venea parcă în întâmpinarea vizitatorilor, valiza chabby-chic de la Sarahkami, fundițele și etichetele de la Obst-Körbchen și suportul inedit pentru cărți de vizită folosit de VIVIANNA.

dawanda_logouri

1. miss matilda 2. Fräulein Tapir Manufaktur 3. edelconfetti 4. glänzend grau 5. Lieblingsschnitte

Logo-urile și bannerele sunt obligatorii pentru un târg handmade, pe lângă toate elementele de detaliu prezentate anterior, logo-ul este cel care rămâne în memoria clientului, alături de numele brandului. Participanții la DaWanda Designmarkt nu s-au limitat doar la printuri sau banere cu logo-ul și numele magazinului. miss matilda a creat un logo din literele de stofă pe care le coase; edelconfetti a integrat numele brandului său într-un fundal în ton cu produsele pe care le creează; iar Fräulein Tapir a avut întotdeauna pregătită o poveste pentru clienții curioși de numele ales.

dawanda_zambete

1. Cinnamon & Cloves 2. djulo 3. Snowwhite and Rosered 4. und:Paula

Nu pot să închei acest articol fără să menționez cel mai important ingredient pentru un târg handmade reușit: zâmbetele și atmosfera deschisă, de care am avut parte din plin la DaWanda Designmarkt. Creatorii au zâmbit, au discutat cu clienții și între ei, au fost deschiși întrebărilor, și-au purtat creațiile, au împărtășit povești despre brand și procesul de creație.

Sper că v-a plăcut această prezentare și că v-a inspirat pentru următorul eveniment la care veți participa!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share