Nel Linssen – bijuterii cu ritm

Distribuie articolul:
Share

Salut, Rucsi sunt!

În urmă cu ceva timp am decis să scriu o serie de articole și interviuri pe tema hârtiei și versatilitatea acesteia, deoarece vreau să promovez acest tip de bijuterii. Dintotdeauna am crezut că acestea sunt un concept nou și modern, o tehnică descoperită și prezentată nouă, publicului larg, recent.

Dar între timp am cunoscut-o pe Nel Linssen, care mi-a schimbat întreaga percepție pentru orice tehnică care transformă hârtia în artă. Mi-a dat curajul de a căuta și descoperi mai mulți artiști care lucrează cu hârtie și creează accesorii uimitoare, pentru a-i prezenta publicului și pentru a fi sursă de inspirație pentru noile talente în domeniu.

Stimată Doamnă Linssen, sunt nespus de bucuroasă că am întâlnit un artist atât de experimentat în acest domeniu, avem multe de învățat de la Dvs. Lucrările create de Dvs sunt uimitoare, transformați hârtia în artă purtabilă de câteva decenii. Vreau să prezint lucrările dumneavoastră cititorilor noștri, pentru a putea înțelege mai bine conceptul de bijuterii din hârtie.

 Spuneți-ne puțin despre Dvs și despre cum v-ați descoperit talentul.

Mă numesc Nel Linssen și m-am născut în 1935. Am știut dintotdeauna că voi fi artist, așa că, inevitabil, în 1956 am terminat Academia de Arte din Arnhem, Olanda, cu specializare în desen.

Cum v-ați orientat către designul de bijuterii?

Pur și simplu s-a întâmplat ca în cursul evoluției mele artistice de-a lungul timpului, datorită desenului, lucrul și experimentarea plasticului subțire (1981), să creez un obiect neobișnuit: pătrățele mici, interconectate de fire din nylon, ce au dat naștere unui covoraș care, cu ajutorul imaginației și a unei mâini jucăușe, putea fi transformat printr-o mișcare în zig zag în diferite forme inedite.

În 1986, acest obiect m-a inspirat în designul de bijuterii. După mai bine de o jumătate de an de testat diverse materiale pentru bijuterii, am constatat că hârtia este cea mai potrivită.

Folosiți și alte materiale exceptând hârtia? Sunt materialele acestea obișnuite sau este nevoie de o hârtie specială, spre exemplu?

Primii 20 de ani am folosit o hârtie specială denumită Elefantenhaut. Cea mai bună din toate punctele de vedere, culorile erau minunate. Din păcate, aceasta nu se mai fabrică, așa că folosesc hârtie plastifiată.

Care este sursa de inspirație?

La început am găsit inspirație în lumea botanică, structura plantelor este fascinantă!

De-a lungul dezvoltării mele ca artist, utilizarea hârtiei a fost o alegere evidentă. Ca și material, posedă o serie de calități folositoare pentru mine. Calitățile tactile ale hârtiei sunt importante în legătura sa cu alte obiecte vestimentare. Aceste lucruri m-au inspirat în creațiile ulterioare.

Spuneți-ne puțin despre procesul de creație cu tehnica Dvs. Creațiile par să aibe un ritm special. Designul este conceput înainte de creația bijuteriei?

Majoritatea lucrărilor mele sunt realizate din forme circulare pe care le lipesc parțial împreună. Modul în care sunt pliate le definește aspectul final, ritmul. Forma lor o realizez în cursul procesului de creație, nu am nimic desenat înainte.

Folosiți un amestec special pentru finisarea lucrărilor?

Nu. Folosesc hârtie plastifiată.

Ce fel de bijuterii vă place să creați cel mai mult?

Nu pot să aleg, munca este pasiunea mea, îmi petrec mult timp lucrând. Îmi place tot ceea ce creez.

Ce culori vă place să folosiți?

Accesoriile pe care le creez sunt subtile, dar puternice în același timp. Nu am o preferință specială în ceea ce privește culorile.

La finalul discuției noastre, vreau să vă adresez Intrebarea de la care a pornit misiunea mea: de ce ar purta cineva o bijuterie din hârtie? Cum putem convinge audiența că sunt în regulă să fie purtate?

De-a lungul experienței mele am constatat că la început nu îndrăzneau să poarte astfel de accesorii. Cu timpul mentalitatea s-a schimbat. Cunosc femei care poartă bijuteriile mele de peste 20 de ani cu plăcere deosebită. De asemenea îi rog să îmi comunice dacă apar probleme legate de calitatea accesoriilor, dar acestea sunt cazuri rare.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru galeria foto, pe care ne-ați pus-o la dispoziție, sunteți un artist deosebit și mi-a făcut plăcere să vă cunosc.

 

coliere

brățări

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

După cum îmi place să spun, am o biografie ...pestriță. Am terminat un liceu cu profil de filologie, am urmat ASE, care este la polul opus activității mele din liceu. Am brevet de marinar :)), am lucrat în vânzări, marketing, producție. Sunt designer de produs la Crazy Craft, scriu pentru Atelierul cu cel mai mare drag, am un blog personal unde scriu despre orice îmi vine în minte și am cea mai grea dar frumoasă meserie din lume, solicitantă 24 h din 24: mamă.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share