Dafna Yarom – bijuterii rafinate

Distribuie articolul:
Share

Aventura noastră în lumea bijuteriilor din hârtie ne duce în Israel de data aceasta, unde designerul internațional Dafna Yarom, a avut amabilitatea de a ne povesti puțin despre creațiile sale.

Shalom Dafna. Povestește-ne puțin despre tine. Cum ai descoperit bijuteriile din hârtie?

Povestea mea de dragoste cu aceste bijuterii începe acum mai bine de 20 de ani. Pentru finalizarea lucrării mele de licență, în cadrul Academiei Bezalel de Arte și Design din Ierusalim, am participat la un atelier de creație a bijuteriilor handmade din hârtie. Atunci am descoperit o nouă lume de materiale și simțuri. După o lungă ședere în Japonia, unde am explorat noi tehnici de a face artă din hârtie, am revenit acasă cu dorința și nevoia de a face astfel de bijuterii.

În călătoriile mele virtuale după informație și inspirație, ți-am găsit creațiile online. Am vrut să te întreb încă de la prima vizualizare a bijuteriilor tale: sigur sunt din hârtie? Sunt foarte elegante!

Absolut că sunt din hârtie 🙂

Folosești și alte materiale în afară de hârtie? Sunt aceste materiale obișnuite sau ai nevoie de o hârtie specială?

Creațiile mele sunt rezultatul alegerii bucăților de hârtie potrivite dintr-o vastă colecție, fie că sunt cumpărate, reciclate, obținute manual sau resturi din alte lucrări mai vechi. De asemenea combin hârtia cu materiale care surprind la prima vedere, pentru a crea bijuterii originale cu efect vizual maxim.

Ce te inspiră în creațiile tale? Suntem nerăbdători să aflăm cum prelucrezi pandantivele.

Totul mă inspiră. Materialul mă direcționează, iar eu îl urmez profitând de oprtunitățile pe care mi le oferă și dau frâu liber imaginației.

Povestește-ne puțin despre procedeul folosit de tine. Folosești instrumente speciale?

Folosesc multe matrițe și tehnici de modelare a hârtiei într-un pandantiv sau pentru a le decora. Am publicat și o carte pe această temă, unde dezvălui informațiile complete – ”Creative Paper Jewelry”

 Cum sigilezi produsul final?

Folosesc lac de finisare mat sau ”rășina bijutierului”.

Ai un design preconceput sau produsul final este rezultatul imaginației tale în timpul procesului de lucru?

În majoritatea cazurilor este rezultatul imaginației.

Creațiile tale au o notă de glamour datorită accesoriilor aurii și argintii. Este aceasta ”nota” ta personală?

Nu, folosesc aceste accente pentru un plus de valoare.

Ce îți place să creezi cel mai mult?

Îmi place procesul de creație în general și design-ul. De-a lungul timpului am creat bijuterii, dar și decorațiuni interioare și desene din hârtie folosind hârtie obținută manual din colecția mea. Lucrările mele au fost expuse în numeroase galerii din Israel și nu numai.

La finalul interviului, îți adresez ÎNTREBAREA: de ce ar purta cineva bijuterii din hârtie? Cum putem convinge audiența că este o alegere sigură ?

Accesoriile din hârtie sunt durabile. Port bijuterii din hârtie de mai bine de 20 de ani, unele chiar zilnic, fără probleme.

 

Dafna, îți mulțumesc pentru timpul acordat!

La finalul interviului, ca întotdeauna, vă prezint în scop inspirațional, creații ale designerului.

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share