CITEȘTI

Liv Blavarp – structuri lemnoase animate

Liv Blavarp – structuri lemnoase animate

Distribuie articolul:
Share

Am mai scris la modul general articole despre accesoriile din lemn, însă de data aceasta vreau să vă prezint un designer de bijuterii cu totul special. Recunoscută pe plan mondial, Liv Blavarp este o artistă din Norvegia, care cochetează cu bijuteriile din lemn de 30 de ani.

Născută în 1956, artistă prin definiție, a urmat cursurile Colegiului de Artă și Design din Oslo (1979-1983) și Colegiul Regal de Artă din Londra (1983-1984). Întrucât prelucrarea lemnului este o chestiune de tradiție în Norvegia, ea însăși provenind dintr-o familie de tâmplari, a ales același material pentru a-și exprima creația prin sculptură, fiind singurul material care îi permitea să se exprime așa cum îți dorește. „Tema recurentă în practica mea ca și artist este crearea unor structuri ce par vii”, spune artista.

Un factor extrem de importat în creațiile sale îl reprezintă purtarea frecventă a accesoriilor sale, artista dorind să creeze bijuterii care să se miște odată cu corpul, pentru efectul de ”animație” al acestora. Așa cum la croitor mergi frecvent la probe pentru ca obiectul vestimentar să fie conform exigențelor tale, și în cazul lucrărilor sale, necesită probe în timpul procesului de creație pentru obținerea efectului de flexibilitate în concordanță cu mișcările corpului. Astfel bijuteriile se ajustează și se adaptează până la obținerea efectului scontat. Aspectul senzual este foarte important.

Tehnica folosită în transformarea lemnului în accesorii a fost descoperită de artistă în perioada în care a urmat Colegiul de Artă din Londra, însă pe parcurs a fost modificată și îmbunătățită pentru a obține bijuterii de dimensiuni mai mici și forme spiralate.

Până în prezent, a participat la zeci de expoziții pe plan mondial, ultima cucerire inevitabilă fiind piața SUA.

Vă invit să admirați și să vă delectați cu creațiile sale.

sursă foto

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share