CITEȘTI

Stilul precolumbian – geometrie, culoare și ...

Stilul precolumbian – geometrie, culoare și misticism

Distribuie articolul:
Share

Hey, Rucsi sunt! Astăzi mergem într-o călătorie inedită. Nu schimbăm doar locația, vom călători puțin în timp, vom parcurge și o pagină de istorie.

Vreau să diferențiez stilul precolumbian de celelalte componente ale stilului etnic, deoarece vorbim despre o civilizație dispărută de câteva sute de ani. Așadar, îl voi încadra într-o subcategorie distinctă a acestuia.

Învăluite în mister, civilizațiile precolumbiene sunt încă vii în mințile noastre. Întrucât natura noastră umană este atrasă de mister și tragedie, încercări de descoperire și cunoaștere a culturii acestora, nu încetează să apară.

Care au fost civilizațiile care ne frământă atât în articolul de azi? Ei bine, mayașii, aztecii și incașii. Civilizația maya, cea mai pregnantă și avansată, se pare că a dispărut fără urmă în jurul anului 900 e.n., cercetători controversați fiind de părere că au găsit un portal între 2 lumi, refugiindu-se într-o altă dimensiune. Probabil au prezis evoluția tehnologiei și poluarea, și s-au gândit că le-ar fi mai bine acolo 🙂 Personal mie îmi place această variantă picantă și mistică despre dispariția mayașilor. Cât despre succesorii lor, incașii și aztecii, au fost exterminați de către spanioli, după ce Cristofor Columb a descoperit America.

Din păcate, crezând că sunt spirite rele și au legături ezoterice întunecate, s-au depus toate eforturile pentru a distruge orice urmă de cultură și vestigii. Au rămas foarte puține dovezi ale acestor civilizații, însă predominante rămân picturile, sculpturile în piatră și piramidele construite.

Se pare că aveau un stil orientat spre geometrie și culori vii, care l-au adoptat în design-ul veșmintelor și al accesoriilor. Ca să aveți o idee despre ce vorbesc eu aici, vă prezint o poză care reflectă stilul lor fabulos de accesorizare. Cred că de fapt accesoriile statement au fost în trend dintotdeauna. Superb, nu-i așa?

Bonampak_Painting

sursa foto

Dacă în era precolumbiană, accesorizarea evidenția statutul social, astăzi putem îmbina geometria, culorile și misticismul într-un accesoriu statement uimitor, care să ne trezească simțurile și să ne sublinieze personalitatea. Cele mai frumoase bijuterii, care emană autenticitatea perioadei respective, sunt handmade. Amestecul textilelor, metalului, lemnului sculptat, penelor și mărgelelor rezultă în conceperea unor adevărate opere de artă.

În speranța că am reușit să vă familiarizez puțin cu acest stil, vă încurajez să îl și adoptați. Învăluiți-vă într-o aură misterioasă, captați atenția !

1 3 PicMonkey Collage

breslo-2176082-product breslo-2596353-product

bijuterii textile

13Alternatives

cercei lemn

PapachoCreations

pandantive precolumbiene

DancingTribe

colier cu accesorii de alamă

Insoliterres

colier statement

14368e22b6722fb6c9d55e5fa093ec5a

colier regal inspiratie azteca

kjn

brățări 

Accesorizare inteligentă tuturor!

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Citește continuarea articolului scris în exclusivitate pentru revista Atelierul aici. […]

  2. […] dar și de artizanii Huichol, populație de etnie mexicană, cu rădăcini adânci în cultura precolumbiană și artizanii africani […]

  3. […] de stilul precolumbian, cel etnic amerindian păstrează geometria într-o oarecare măsură, în schimb adoptă […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share