CITEȘTI

Bijuterii handmade – Vorbește marea

Bijuterii handmade – Vorbește marea

Distribuie articolul:
Share

Marea este prima dezlănţuire a sufletului cosmic” – George Călinescu

Alături de foc şi aer apa reprezintă unul din elementele indispensabile vieţii, cu o compoziţie chimică atât de simplă şi totuşi imposibil de recreat, ce îmbracă atât de multe forme, culori şi stări.

Marea reprezintă apa în forma ei cea mai pură şi mai misterioasă, ce a inspirat atât de multe poezii, romane, cântece, picturi şi ce parcă niciodată nu e mai frumoasă şi mai iubită ca acum vara. Există chiar şi câteva culori: acvamarin, bleumarin, verde-marin ale căror nume sunt inspirate de mare.

Tema marină e o temă ce poate fi foarte bine exploatată şi pusă în valoare prin intermediul handmade-ului, o temă plină de soare şi lumină, de fantezie şi culoare.

Putem purta bijuterii handmade în culorile mării dar şi bijuterii făcute din scoici, combinate cu cele făcute din lemn, iar accesoriile le putem combina pt a recrea o atmosferă proaspătă, de vacanţă, albastrul marin cu auriul nisipului, rece cu cald.

inspirate de mare

Surse creații: NadrArt; Septembrie Cândva; lil.lu bijoux; Andreea Bololoi Jewelry

Dacă nu avem posibilitatea să ajungem la mare putem recrea într-un colţişor din casă un spaţiu marin: câteva ghivece cu flori din ceramică pictate manual, iar printre ele răsfirate câteva pietre şi pietricele aduse de la mare. Putem folosi un coş de bambus cu scoici de diferite mărimi şi culori sau două-trei sticluţe umplute cu nisip totul pe un fundal albastru cu auriu. Iar dacă avem posibilitatea putem agăţa un hamac în balcon în care să începem ziua cu o ceaşcă aburindă de cafea în mână contemplând răsăritul. Dacă închidem ochii putem auzi briza mării şi valurile care se izbesc de ţărm.

decoratiuni si accesorii vara

Surse creații: Atelier44; Rodi-Art; Nunny’s Diary; Atelierul de pânză

Iulie înseamnă mare, soare, vacanţă aşa că dacă aveţi posibilitatea mergeţi la mare, încărcaţi-vă bateriile înotând, bălăcindu-vă ca nişte copii, bronzându-vă, construind castele de nisip, plimbându-vă pe plajă şi pe faleză. Bucuraţi-vă de mare, de măreţia şi frumuseţea ei, e calm şi furtună, lumină şi umbră, solitudine şi comuniune, e mister şi poezie. E atât de asemănătoate şi totuşi atât de diferită în fiecare loc în care o vedem, atât de specială prin unicitatea şi diversitatea ei.

Articol scris de Oana Mateiu

Colaje realizate de Anca Ionescu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share