CITEȘTI

Nature`s Art : design original cu elemente natural...

Nature`s Art : design original cu elemente naturale

Distribuie articolul:
Share

Salut, Rucsi sunt. Astăzi o cunoaștem pe Raluca Robu, o artistă din Făgăraș, îndrăgostită de natură. Ne-am întâlnit online, și mă bucur nespus că am avut ocazia să îi descopăr talentul și lucrările minunate. Dacă vă doriți o decorațiune cu tendințe rustice, ea este artistul potrivit 🙂

Spune-ne puțin despre tine, Raluca.

Am 34 de ani, am fost mult timp profesoară de limbi străine, dar de câțiva ani am revenit la o veche dragoste, psihologia. Pasiunea mea a fost mereu arta, însă crescând într-un oraș micuț mi-a fost greu să studiez în domeniu.

Cum ai avut ideea de a face astfel de decorațiuni?

Ideea nu mai știu nici eu cum mi-a venit. Eu pictam icoane pe sticlă înainte, dar de ceva timp m-am mutat la munte, lângă pădure și cred că stând în natură, n-ai cum să scapi neșlefuit un pic de ea.  Tot ce vedeam în jur mă atrăgea și îmi doream sa le aduc cumva în ce cream.

Ce fel de materiale folosești și de unde le iei?

Folosesc materiale naturale pe care le găsesc, în cea mai mare parte, prin pădure. De la pietricele, la scoarță de copac, conuri, licheni, în general bucățele de natură căzute, care par a nu mai fi de folos nici măcar pădurii. Merg pe ideea reciclării și a protejării naturii cât de mult posibil.

Spune-ne în câteva cuvinte cum creezi o astfel de decorațiune.

În primul rând, îmi caut suportul, adică o scândura noduroasă, imperfectă de obicei, pe care o găsesc prin gradină. Câteodată mai și cumpăr câte o bucată de lemn dacă mi se pare deosebită. Apoi tai scândura după dimensiunile dorite, o șlefuiesc cu o mașină specială și mă apuc de lucru. Lipesc cu grijă bucățică cu bucățică, cu mare atenție, să nu se vadă lipitura, să adere bine, nu cumva să se dezlipească mai târziu. Folosesc pistolul de lipit și un adeziv special pentru piatră. Așez totul pe suport până când sunt mulțumită de ce văd, apoi pictez anumite părți în culori acrilice. La final,  protejez totul cu un strat de lac și gata.

Lucrările tale sunt doar design propriu sau execuți și la comandă, în funcție de cerințele clientului?

Doar design propriu. Nu cred c-aș putea lucra la comandă. De cele mai multe ori nici eu nu știu ce o să iasă, doar îmi urmez mâna sau modelul lemnului. N-aș putea să fac ceva asemănător a doua oară, n-am cum fiindcă fiecare bucățică de material pe care o folosesc e unică.

Care este sursa ta de inspirație?

Natura, bineînțeles. Locul în care trăiesc, locurile în care am copilărit, dar și tradițiile noastre populare care mă fascinează.

Raluca, îți mulțumesc pentru timpul acordat!

Dacă vrei să urmărești activitatea mea șîn afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Decorațiuni din elemente naturale – Raluca Robu […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share