Vara la munte

Distribuie articolul:
Share

Muntele este marea catedrală a pământului, cu portale de stânci, mozaicuri de nori, coruri de pâraie, altare de zăpadă, cupole etern scânteind de stele.”  – J. Ruskin

În istoria omenirii parcă nici o formă de relief nu exercită o putere mai mare decât munţii, inspiră atâta teamă cât şi fascinaţie, iar istoria României mai mult decât oricărui altui neam e săpată în stânci, în susurul izvoarelor şi în foşnetul pădurilor, fiecare munte are o legendă, e înconjurat de o aură de energie şi mister.

Am crescut înconjurată de munţi şi îi iubesc pentru măreţia lor, pentru înălţimile lor ce aşteaptă să fie cucerite, pentru pădurile, apele, potecile, peşterile lor ce ascund frumuseţi de vis, pentru că atunci când urcăm  pe munte suntem alţi oameni, mai determinaţi, capabili să ne autodepăşim limitele, să vedem şi să simţim cu ochii minţii şi cei ai sufletului.

Motivul montan e şi un minunat motiv de handmade, plin de nuanţe şi creativitate, cu numeroase valenţe şi interpretări. La îmbrăcăminte putem folosi verdele şi maroul, două culori ancestrale ce se completează perfect, verdele – culoarea vieţii vegetale şi maroul – culoarea pământului. Ca accesorii putem să alegem pielea naturală şi pânza, iar ca bijuterii lemnul şi pietrele şi cristalele semipreţioase (jad, ametist, agat, chihlimbar, opal) care să completeze ţinuta noastră şi să-i confere un aer natural şi în acelaşi timp casual.

despre munta handmade

Top Atelier 44; Inel de citit Woodish; Curea Atelierele Hărniciei; Geantă Art3lier

Iar dacă nu avem posiblitatea să mergem la munte ne putem amenaja şi în casă un colţ montan: câteva pietre de râu, muşchi de pădure, două-trei crenguţe de brad sau ori ce alt arbore, o vază cu flori de câmp, muşchi şi licheni de pădure, câteva ciuperci uscate totul pe un fundal verde cu maroniu şi e gata micul nostru locşor de munte. Iar dacă avem suficient spaţiu în balcon putem pune o masă şi scaune de răchită (de nuiele) iar dimineaţa când ne savurăm cafeaua pentru câteva clipe închidem ochii şi ne imaginăm că suntem la o cabană în vârf de munte înconjuraţi de o pajişte înverzită şi de un lac mai limpede decât cristalul în care se oglindeşte întreaga panoramă.

inspiratie munte

Colier Lady Magpie; Geantă Bimagine; Buturugi coloate Deco Box

Urcaţi pe munte şi cu cât urcaţi mai sus veţi simţi că sunteţi într-o catedrală a liniştii şi a armoniei unde lumea vegetală se împleteşte cu cea animală într-o asimetrie perfectă (ţara noastră are atâţia munţi, unul mai frumos şi mai deosebit decât celălalt cu locuri şi peisaje ce îţi taie răsuflarea). Iubiţi şi respectaţi munţii şi ei vă vor iubi şi să vor respecta la rândul lor, cutreieraţi munţii în grupuri împreună cu cei apropiaţi, cu prieteni sau chiar cu simple cunoştinţe şi veţi învăţa multe despre prietenie, solidaritate, întrajutorare şi respect!

Ţine natura aproape de inima ta… şi eliberează-te de tot din când în când, caţără-te pe un munte şi petrece o săptămână în păduri. Curăţă-ţi spiritul.”   – John Muir

Articol scris de Oana Mateiu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Madalina

    2 septembrie

    ce frumos scris! muntele ne cheama mereu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share