CITEȘTI

Viorica Pintilie și Jimmy Cserkés la Noaptea Albă ...

Viorica Pintilie și Jimmy Cserkés la Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs

Distribuie articolul:
Share

Viorica Pintilie și Jimmy Cserkés vor încânta vizitatorii Nopții Albe a Creatorilor și Designerilor de Produs, în data de 20 septembrie, cu melodii jazzy într-o locație chic – Cinema Elvira Popescu. Concertul va începe la ora 00:00.

artworks-000045091991-w82zce-t500x500

Viorica Pintilie este pe scenă de la 15 ani, a absolvit Școala de Muzică în Chișinău, iar de curând a absolvit și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A trecut prin mai multe genuri de muzică până a ajuns să cânte jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. A participat la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și la Sibiu Jazz Fest (2013). În februarie 2014 a fost invitată la Radio Târgu Mureș să susțină un concert live în cadrul stagiunii “Seri de jazz si muzică clasică”.
A lăsat multe zâmbete pe chipurile celor care au fost la concertele ei, atât în cluburile din București, cât și în Cluj, Sibiu, Târgu Mureș și chiar la Chișinău, în Bulgaria și Portugalia.
Cu o intensă activitate concertistică, în diferite formule, Viorica Pintilie este o prezență care surprinde prin atitudinea pe care o are atunci când cânta și felul în care se transpune în muzică, iar atmosfera creată la concerte este una intimă și caldă și ai senzația că îți știe povestea și ți-o cântă.
Printre colaborările ei intâlnim nume ca Liviu Negru, Alexandru Olteanu, Michael Acker, Tavi Scurtu, Paolo Profeti, Dan Nicolau, Ciprian Pop, Pedro Negrescu.

1209397_10200481174692445_515129090_n

Adalbert Jimmy Cserkesz, cunoscut muzician încă din adolescență pentru publicul românesc de la festivaluri de jazz și rock studențești, colaborând cu diverse formații și formule. La vârsta de 23 ani, după revenirea lui în țară, cu studii făcute în Budapesta, începe să contribuie masiv la dezvoltarea industriei muzicale și amprentează scenele de jazz, funk, drum ‘n’ bass , rock , pop românesc.
În 2002 face parte din fosta formație Sabah, alături de Mario Florescu, Igor Varicas sau Cezar Cazanoi. În 2004 reînfințeaza formația Slang, cu care câștigă premiul întâi la celebrul festival Cerbul de Aur alături de Luiza Zan. Ca urmare semnează primul contract cu Universal Music prin Zone Records . În 2007, după încetarea activității formației Slang, proiectul rămâne un duet chitară și voce împreună cu Luiza Zan, oferind celor doi o libertate mai mare de exprimare și intracționare, rezultând o improvizație care este inedită la fiecare concert. În 2008, este director muzical și band lider alături de regizorul Alexander Hauswater în musicalul Rocky Picture Horror Show. Iar 2009, devine membru al formației Urma, cu care în 2014 a lansat cel al patrulea album intitulat Lost End Found și împreună au susținut concerte în lume unde au creat un fanbase foarte masiv: Budapesta, Paris, Londra, Berlin, etc.
În 2010 înfințează împreună cu Marius Gagiu – flaut și caval (Mandela Gajol), fost membru  al formației Sensor – duoul lor intitulat Organic Duo, bazat pe mult culturalism, rezultând o fuziune complexă.

Întalnirea cu Viorica Pintilie în 2013 rezultă într-un proiect îndrăgit ascultătorilor de jazz – 3 Circles. Actualmente este producător muzical în cadrul CatMusic, pentru diferiți artiști din țară și străinătate.

În data de 20 septembrie 2014, de ziua patrimoniului european, Asociaţia Atelierul de Creaţie te invită la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs – ediţia a III-a, în trei spaţii de consum de cultură: Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire şi Cinema Elvira Popescu, toate aflate în Bucureşti pe B-dul Dacia, nr. 77.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share