CITEȘTI

Carol Windsor: bijuterii transparente din hârtie ș...

Carol Windsor: bijuterii transparente din hârtie și argint

Distribuie articolul:
Share

Salut, Rucsandra sunt. Continuăm astăzi seria articolelor dedicate hârtiei, cu designerul de bijuterii Carol Windsor.

Artista și-a descoperit dragostea de a confecționa diverse accesorii, lucrând alături de tatăl ei, profesor de ceramică în cadrul Universității din California. În perioada liceului, moda cerceilor clips s-a schimbat, iar ea a încercat să profite de această ocazie, confecționând cercei cu tijă, pe care mai târziu puțin i-a comercializat la magazinele din oraș. Neavând concurență imediată, bijuteriile sale au avut succes. La început confecționa bijuterii din lemn, metal și ceramică.

Tehnica în care lucrează în prezent este dezvoltată de artistă, care afirmă totodată că sursa ei de inspirație este aprofundarea și experimentarea acesteia. Întrebarea ”ce-ar fi dacă?” este imboldul său de a face teste, în urma cărora produsele capătă alte caracteristici.

Tehnica sa implică fir de argint, hârtie, pigmenți naturali, lipici și câteva ustensile cum ar fi clești și pensete.

Firul de argint este tăiat, modelat în formă sferică și lipit, din el formează baza petalei sau frunzei. Apoi aplică un strat de hârtie fină, peste care creează vinișoarele frunzei/petalei tot din fragmente de fir de argint. La final aplică un nou strat de hârtie și adaugă un nou cerc de argint care formează un mic sandwich pe care îl saturează cu lipici și îl lasă la uscat.

În funcție de rigiditate, mai aplică lipici sau direct pigment. Pe elementele de argint, aplică o patină vintage, de gri închis.

Prin lucrările sale, Carol Windsor, vrea să evidențieze fragilitatea vieții și prețiozitatea momentului.

Enjoy!

Dacă vrei să urmarești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share