CITEȘTI

Terhi Tolvanen creează bijuterii uimitoare cu desi...

Terhi Tolvanen creează bijuterii uimitoare cu design contemporan

Distribuie articolul:
Share

Terhi Tolvanen este unul dintre cei mai buni designeri contemporani de bijuterii, cu numeroase expoziții pe plan mondial, este expertă în acest domeniu. Sunt onorată și entuziasmată în același timp să o cunosc.

Terhi

De obicei, când cineva se gândește la lemn ca materie primă, vizualizează un material masiv și greu. Dar tu, Terhi, ai reușit să schimbi această percepție. Bijuteriile create de tine sunt foarte interesante și originale datorită îmbinării lemnului cu alte materiale semi prețioase. Vrem mai multe detalii despre munca ta.

Spune-ne, te rog, mai multe detalii despre tine, pe plan personal și profesional.

Sunt o artistă născută în Helsinki, Finlanda. Am studiat atât în Finlanda, cât și în Olanda. După 20 de ani de locuit în Amsterdam, m-am mutat în Franța datorită partenerului meu. Am doi căței și o pisică :). Este un mediu propice activității mele, noua noastră locație, spre deosebire de apartamentul înghesuit din Amsterdam. Călătoresc destul de mult pentru expozițiile mele.

Cum ai descoperit pasiunea ta pentru designul de bijuterie?

S-a întâmplat destul de târziu, la finalul studiilor mele în Amsterdam. Am studiat acolo designul de bijuterie, dar m-am ocupat cu orice altceva mai puțin cu…bijuteriile. Creația propriu-zisă de bijuterii a fost cel mai scurt drum de parcurs către galeria de artă, după finalizarea studiilor. Prima cerere de a face o expoziție m-a motivat foarte mult, și din acel moment mă concentrez doar pe conceptul de bijuterie.

De ce ai ales lemnul?

Am lucrat cu materialele plastice și am ajuns la un punct unde îmi doream să adopt plasticul ca propriul meu material de lucru. Dar am realizat că este foarte toxic și am renunțat în favoarea materialelor naturale.

Ce alte materiale folosești în creațiile tale?

Diferite minerale, pietre semi prețioase, perle naturale și de cultură, textile, vopsea, argint.

Ești un artist autodidact ?

Nu (și da în același timp), am petrecut foarte mult timp în școli de profil. În același timp, spun că sunt autodidact, deoarece în perioada post universitară mi-am găsit singură calea în designul de bijuterie și mi-am perfecționat abilitățile tehnice.

Ne poți descrie în câteva cuvinte procedeul tehnic ?

Sunt orientată către material, în primul rând. Adun materiale care se potrivesc conceptului meu. Sunt inspirată de forme, culori și structura suprafețelor. Din ceea ce adun creez bucăți care se unesc într-un design total diferit de ceea ce am avut inițial în minte.

Care este sursa ta de inspirație?

Baza relației dintre natură și cultură. Diferite situații în care acestea se îmbină. De exemplu, diferitele tipuri de grădini, și felul în care sunt îngrijite și întreținute. Pot să fac referință la grădinile Palatului Versailles din Franța, ca și control total asupra naturii.

De asemenea mă mai inspir din artă la modul general, arhitectură, modă, mobilă chiar și design interior câteodată.

Ce accesoriu îți place să creezi cel mai mult?

Colierul este preferatul meu. Este un puzzle greu de potrivit.

Există o bijuterie preferată între toate accesoriile concepute de tine ?

Nu prea, totul este provocator.

Care sunt planurile de viitor în domeniul bijuteriei?

Nu mă voi opri aici, sper să continui să mă perfecționez.

 

 

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share