CITEȘTI

”Iepurașii prăfuiți” de Amanda Louise Spayd

”Iepurașii prăfuiți” de Amanda Louise Spayd

Distribuie articolul:
Share

Într-un interviu a lui Shannon Murray , la întrebarea – ”Dacă tu ai fi o creatură, o persoană sau un animal în viața anetrioară, cine crezi că ai fi?”, Amanda a răspuns – ”Probabil o pasăre mică ca vrabia sau un pui care se teme să nu fie mâncat și se sperie tot timpul. Cred că asta mă reprezintă.”

Screen Shot 2014-10-28 at 21.29.37

Am descoperit-o pe Amanda și ai ei Dust Bunnies (Iepurașii prăfuiți) cu ceva timp în urmă. Și am hotărât să scriu acest articol de Halloween. O să înțelegeți de ce imediat ce vedeți iepurii lui Amanda. Caractere ciudate dar foarte drăguțe, care au ceva omenesc în ele, și anume mult suflet și dinți.
Amanda este artist și designer, colecționar de materiale și instrumente stomatologice/dentare de epocă și antichități – carduri, postere, panglici, jucării, unelte de cusut etc. A lucrat timp de opt ani în calitate de artist comercial, și alți nouă la o companie de săpunuri și parfumuri. Este o persoană nostalgică, care își face foarte multe griji.

Screen Shot 2014-10-28 at 21.20.20 Screen Shot 2014-10-28 at 21.19.50 Screen Shot 2014-10-28 at 21.19.42 Screen Shot 2014-10-28 at 21.19.34
Pentru a crea caracterele care au făcut-o faimoasă, Amanda combină texturile și culorile naturale ale obiectelor casnice antice cu cele ale lumii naturale, cu o mare atenție la detalii. Creaturile ei textile, care sunt înduioșătoare și în acelați timp tulburătoare, evocă ideea unor jucării stângace pentru copii sau unor experimente de taxidermie prost concepute cu dinți strâmbi de om.

Screen Shot 2014-10-28 at 21.19.30 Screen Shot 2014-10-28 at 21.19.17 Screen Shot 2014-10-28 at 21.18.55 Screen Shot 2014-10-28 at 21.18.52
Datorită aspectului de vechi, când vezi aceste creaturi, ajungi să te întrebi de unde provin, care este povestea lor, ce experiență de viață au avut. Oare arată așa pentru că au fost abandonate sau pentru că au fost iubite de-a bucățica? Ideea unei istorii vechi din trecut combinată cu posibilitatea unui eventual viitor, este tema principală în lucrările lui Amanda. Despre creațiile ei s-a publicat în mai multe reviste internaționale iar personajele ei sunt foarte apreciate de colecționari din întreaga lume. ”Iepurașii prăfuiți” au fost expuși la galerii și expoziții din Statele Unite, Franța și Japonia.
Vă invit să vizionați un filmuleț emoționant și sper că aceste personaje unice vor găsi loc și în inimile voastre, pentru că eu m-am îndrăgostit de ele pentru totdeauna.

 

Articol tradus și adaptat de Gabriela Galamaga

Imagini preluate de pe   http://mandilouise.blogspot.de  și http://sir-michael.ru

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share