Despre contrastul calitativ

Distribuie articolul:
Share

Calitatea cromatică este redată prin gradul de  puritate şi saturare ale unei culori. Acest contrast se realizează între  culori intense, luminoase şi uneori diluate, mai puţin intense.

Un experiment cromatic poate duce la  evidenţierea acestui contrast: dacă  pe o suprafaţă de culoare roşie  aplicăm o mică pată de galben, acesta din urmă va părea mai luminoasă şi va  fi în prin plan, va da impresia de apropiere,  dacă raportul se inversează  roşul  va avansa în raport cu  fondul galben.

ittenExperiment cromatic pentru contrastul calitativ, Johannes Itten

 What a dream delight3 What a dream delight5produse & imagini realizate de Bo3mia
Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share