CITEȘTI

„Brăduțul decorativ, un simbol atemporal al ...

„Brăduțul decorativ, un simbol atemporal al bucuriei”

Distribuie articolul:
Share

Povestea braduților decorativi prinde viață în atelierul Deco-Box, cu un design îndrăzneț, geometric și culori vibrante.

Se spune că Bradul este pomul vieții, pentru că el rămâne verde tot timpul anului. Bucuria decorării lui o avem din copilărie, alături de părinți, bunici, cu mirosul de pin și scorțișoară. În același timp, imaginea dezolantă a bradului verde care se veștejește și pe care îl aruncăm după trecerea Sarbătorilor de iarnă, nu ne mai caracterizează stilul de viață. Susținem tot efortul de a identifica un stil responsabil, altruist și venim cu soluții creative de a sărbătorii acest moment deosebit.

6- 3

Colecția de brăduți este creionată în linii moderne prin triunghiulație, cercuri și axe, un decor asezonal, sub umbrela campaniilor de responsabilitate socială, alături de Asociația Mai Mult Verde.

Brăduții conțin lemn reciclat și sunt pictați manual într-o varietate de culori pastelate, turcoaz, roz bombon, roșu, precum și variante minimaliste în alb și negru. Au dimensiuni de 20 x 5cm și vor avea un preț cuprins între 55 și 80 de lei.

Cu fiecare brăduț achiziționat, un procent de 5% din prețul acestuia va fi direcționat către Asociația MMV pentru plantarea de copaci prin programele de voluntariat. Anul trecut am reușit din fondurile acumulate să direcționăm banii pentru 100 de copaci!

Axial-Brad-lemn-decorativ-design-deco-box

Brăduții Deco-Box vor fi disponibili pe toata durata lunii decembrie în rețeaua librăriilor Cărturești din București în locațiile Arthur Verona, Promenada și Băneasa Shopping City, Magazinele Casara și ClouBoutique, din zona Dorobanți, Oranjerie, Cluj, precum și online, prin pagina de Facebook https://www.facebook.com/decobox.ro și site-ul http://www.maimultverde.ro/.

Foto credit Steluța Popescu – https://www.facebook.com/OglinziDeArgint

Despre Deco-Box

Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un ansamblu de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a pornit un fir narativ care, prin bucăți de lemn cioplit și colorat, a prins viață în atelierul său de creație. Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, Deco-Box lansează un nou trend in designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității.

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 – 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share