Design de Crăciun – alb

Distribuie articolul:
Share

Dacă ieri am vorbit despre multicolorul Crăciun jucăuș, azi schimbăm complet direcția și o să vă povestesc despre Crăciunul alb. Inspirat de cântecul și filmul White Christmas, Crăciunul alb combină design-ul retro cu elemente romantice și elegante, acoperind totul cu nămeți de zăpadă.

Evident, culoarea principală pe care o vom folosi pentru acest stil este albul. Dar pentru că un decor în întregime alb ar fi plictisitor și fără adâncime, avem nevoie de accente de culoare care să scoată în evidență detaliile de design. Nuanțele metalice, mai ales cele arginii și aurii, ajută la completarea stilului cu un plus de eleganță și fast. Nuanțele naturale de ocru și verde completează și ele foarte bine Crăciunul alb, sporind ideea unui peisaj înzăpezit de iarnă.

Materialele folosite pentru design-ul unui Crăciun alb sunt fie tranparente, fie vopsite în alb. Hârtia este și ea folosită pentru a crea diverse ornamente sau obiecte de decor. Textilele sunt folosite pentru a adăuga texturi acestui stil aparent simplist. Lâna, cu fratele mai prețios cașmirul, aduc căldură design-ulu alb, în timp ce materialele satinate imită strălucirea zăpezii proaspete în lumina dimineții. Croșetul și dantela sunt accente importante care dau un plus de feminitate stilului, alături de panglicile albe. Iar nuanțele metalice echilibrează stilul cu un plus de masculinitate. Elementele nelipsite dintr-un astfel de decor sunt cele naturale: conuri, crengi de brad (vopsite sau nu) și, bineînțeles, fulgii de zăpadă, vedeta Crăciunului alb.

colaj craciun alb web

Globurile albe sunt alegerea evidentă pentru un astfel de design. Le poți folosi pentru a crea o coroniță sau le poți personaliza cu numele persoanelor dragi. Globurile transprente sunt o alegere bună dacă îți plac pesajele înzăpezite miniaturale. Iar căsuțele albe, fie ele de pus în brad sau de lipit pe geam, dau un aer retro decorului. Pentru pereți alege unul din multele printuri cu versurile piesei White Christmas, vor completa perfect decorul.

produse craciun alb web

1. Glob alb   2. Glob transparent

3. Sticker de geam   4. Ornamente căsuțe

5. Coroniță din globuri  6. Poster

Tot o coroțină albă poți să faci din conuri de brad, lipite între ele și vopsite în alb, doar ține minte să vopsești doar partea lor imediat exterioară, lăsând interiorul natural pentru un plus de textură și volum. Candelabrul din fulgi de hârtie este elegant și delicat completează “pădurea” de brazi din hârtie dantelată.

Brăduții miniaturali accentuează decorul de Crăciun alb cu un plus de culoare creând un punct de focus. Ai grijă totuși dacă vrei să folosești un brad mare natural. Va trebui să-l umpli cu destul de multe decorațiuni albe pentru a compensa cantitatea mare de verde, alfel riști să nu ajungi la efectul dorit. Pentru masă recomand o traversă simplă, satinată, pe care să înșiri flori și lumânări albe în pahare. Eu aș adăuga totuși și o poinsettia roșie.

diy craciun alb web

1. Coroniță din conuri de brad   2. Decor pentru masă

3. Ornamente din hârtie   4. Ornament brad

5. Candelabru din fulgi de zăpadă – tutorial

6. Decor cu brad miniatural    7. Brăduți din hârtie dantelată – tutorial

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share