Design de Crăciun – clasic

Distribuie articolul:
Share

Astăzi o să vorbim despre un stil pe care îl cunoașteți cu toții, Crăciunul clasic, cel din reclamele Coca Cola, cu bradul mare verde împodobit cu globuri roșii și beteală aurie, cu clopoței și sănii și-un Moș grăsun cu barbă albă.

Materialele pe care le folosim pentru un design de Crăciun clasic sunt foarte variate. Pe lângă lemnul omniprezent, mai folosim siclă și ceramică pentru globuri și veselă, dar și metal pentru steaua de pus în vârful bradului împodobit clasic. Textilele pot fi și ele de tipuri diferite, singurul numitor comun este culoarea. Pentru Crăciunul clasic folosim materiale în nunațe cât mai aprinse de roșu și materiale cu modele în alb și roșu.

Pentru accente folosim panglici, roșii bineînțeles, și instalațiile luminoase cu care împodobim casa și bradul. Elementele importante pentru un design clasic sunt conurile de brad și beteala. Vedeta Crăciunului clasic este bradul, element central al design-ului.

colaj crăciun clasic web

Roșul aprins e cea mai importantă culoare în design-ul clasic, contrastată cu alb, verde și nuanțe metalice. Poți folosi cu succes combinația de roșu-verde-alb cu accente aurii pentru a crea un decor de Crăciun clasic.

Pentru completarea decorului am ales suporturi cu lumânări roșii și ghirlanda cu ciucuri, mai elegantă decât beteala clasică. Perna imprimată cu o ilustrație vintage și cutia cochetă penru rezerva de bomboane de pom aduc puțin spirit retro în design-ul clasic. Iar ghergheful brodat și satul de Crăciun luminos sunt perfecte de admirat în așteptarea Moșului.

produse craciun clasic web

1. Suport de lumânare  2. Pernă decorativă

3. Ghirladă cu ciucuri  4. Gherghef decorativ

5. Cutie  6. Sat de Crăciun

Coronițele mari naturale sau cele făcute din panglici roșii sunt clasicele stilului clasic. Botoșii pentru cadouri îi poți folosi agățați de o ghirlandă sau într-un mod inedit, ca suport pentru tacâmuri. Masa festivă n-ar fi completă fără scaunele decorate cu panglici roșii, candele cu accente metalice auri sau servețelele textile împăturite în formă de brad. Pentru veselie garantată umple până la jumătate o ramă groasă cu clopoței mici și folosește-o ca tamburină pentru colindat.

diy craciun clasic web2

1. Aranjament pentru masă   2. Ramă desorată cu clopoței

3. Coronițe din panglică    4. Coronițe naturale

5. Candele    6. Scaune decorate   7. Șervețel împăturit

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share