Design de Crăciun – modern

Distribuie articolul:
Share

Penultimul stil de design de Crăciun pe care îl vom aborda anul acesta este Crăciunul modern. Dar nu vom vorbi despre modernul clasic, ca stil de design interior ci de Crăciunul modern ca hibrid între clasic și alte stiluri: contemporan, urban și hipster. Efectul la care vrem să ajungem este de contemporan relaxat, cu elemente ludice și culori vesele, dar și cu câteva accente retro sau nostalgice.

Ca materiale pentru mobilier și obiectele decorative vom folosi lemnul (în tonuri deschise, calde), metalul (oțel inoxidabil) și plasticul (transparent sau nu). Design-ul modern permite practic folosirea oricăriu tip de material, atâta timp cât texturile prezente nu sunt foarte accentuate.

Textilele în modele vesele, geometrice sau adaptări ale elementeleor de sezon sunt perfecte pentru Crăciunul modern. Lâna e folosită pentru a tricota diverse accesorii și decorațiuni.

Obiectele decorative accentuează spațiul modern: boluri ceramice în forme nonconformiste sau borcane de sticlă de diferite dimensiuni pe care le poți folosi ca suport pentru un decor miniatural de iarnă sau ca și candele. Iar dacă obiectele de decor ți se par lipsite de personalitate le poți ilustra rapid folosind un marker permanent.

Ilustrațiile sunt un element important pentru design-ul modern. Cele care adaptează în stil contemporan elementele clasice de Crăciun se completează foarte bine cu elementele arhi-folosite în design-ul hipster: mustața și ochelarii retro. Mai mult decât Moșu’, oamenii de zăpadă sau bradul, în design-ul modern descoperim un exces de reni, în orice formă și transpuși pe diferite materiale.

colaj craciun modern web

Pentru design-ul de Crăciun modern am ales un brad pictat din lemn, cu forme naturale simplificate și o culoare veselă. Am găsit și două perne decorative: una cu silueta unui ren iar a doua ilustrată cu barba Moșului. În locul tradiționalului vâsc poți pune un poster ilustrat, iar ca ultime elemente decorative nu rata cănile ilustrate manual și renul de lemn.

produse craciun modern web

1. Ren de lemn  2. Cană ilustrată manual

3. Brad de lemn  4. Poster

5. Pernă decorativă cu ren  6. Pernă decorativă

Dacă vrei să-ți construiești singur decorul modern poți să începi prin a recicla capacele rămase de la borcane. Le poți transforma în ornamente de brad dacă le pictezi sau le decorezi cu materiale vesele, în modele geometrice. Din bețe de înghețată poți să-ți construiești o întreagă armată de fulgi mai mici sau mai mari. Pentru un design contemporan alege varianta puțini dar foarte mari.

Printează o siluetă de ren și tranpune-o pe o gumă de șters, apoi decupează guma ca să păstrezi doar formă cerbului și folosește-o ca ștampilă pentru decorat cadouri, textile sau chiar pereții.

Cu o riglă și puțină îndemânare poți transforma orice coala A4 într-o candelă geometrică cu design modern. Iar din mici borcane de sticlă și forme de prăjituri poți să-ți faci un decor miniatural de iarnă. Proiectul meu preferat pentru acest stil este de cel care te învață să faci globuri gigantice din baloane. Găsești tutorialul mai jos.

diy craciun modern web

1. Ștampilă ren  2. Ornamente reciclate

3. Fulgi din bețe  4. Ornament cu casă în miniatură

5. Globuri gigantice  6. Tutorial candelă de hârtie

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share